Το Mansory Empower είναι το πρώτο supercar που πετάει! (photos-video)


Το Εmpower είναι ένα πρωτότυπο, ιπτάμενο supercar, που αιωρείται τόσο όταν βρίσκεται στον αέρα, όσο και όταν είναι απλώς σταθμευμένο...

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΑΚΗΣ, ΦΩΤ.: MANSORY
  • 18/4/2024

Η Mansory, εταιρεία βελτιώσεων πολυτελών αυτοκινήτων, έχει τη δική της άποψη για το μέλλον της αυτοκίνησης, με νέα σχήματα και τεχνολογίες των αυτοκινήτων, την οποία αποκαλύπτει μέσω του Empower, μιας πρότασης για ένα ιπτάμενο supercar χωρίς… τροχούς, το οποίο αιωρείται στον αέρα όχι μόνο όταν κινείται, αλλά και όταν είναι σταθμευμένο.

Το συγκεκριμένο ιπτάμενο concept car έχει προφανώς δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από διάφορα supercars και αυτοκίνητα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, πάνω στα οποία η εταιρεία έχει εργαστεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων των Mercedes και Lamborghini.

Τα μπροστινά παράθυρα του Empower είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να προσφέρουν σε οδηγό και συνοδηγό καλή θέα, ενώ οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε κάποια μοντέλα γνωστών κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων.

Πάντως, ενώ η Mansory έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες που βλέπετε αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά σχέδιά της, οι τεχνικές προδιαγραφές του Empower παραμένουν ακόμα κρυφές, καθώς η εταιρεία έχει βάλει μπρος μια σειρά μετατροπές πανάκριβων πολυτελών και σπορ οχημάτων για το 2024. Γεγονός που σίγουρα μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αν υπάρχει κάτι πραγματικό ως προς την τεχνολογία κίνησης/πτήσης του συγκεκριμένου οχήματος ή αν όλα αυτά είναι απλώς αποτέλεσμα της δημιουργικής φαντασίας των ανθρώπων της Masonry.

Καθώς, λοιπόν, το αν τα «κανονικά» αυτοκίνητα που μπορούν να πετάξουν είναι εφικτά ή όχι (και αυτό κυρίως από την άποψη της οικονομικής σκοπιμότητας) δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, η Mansory, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1989 και είναι γνωστή για τις τροποποιήσεις μιας σειράς πολυτελών αυτοκινήτων, θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση των μετατροπών για τρία πολυτελή αυτοκίνητα: την αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre, την υβριδική Lamborghini Revuelto και τη Ferrari Purosangue.

Στο πλαίσιο των μετατροπών αυτών, η Mansory σκοπεύει να παρουσιάσει νέα σχέδια τροχών, κάποιες βελτιώσεις στο σαλόνι τους, αλλά και πολυάριθμες προσεγγίσεις στον τομέα της παραγωγής εξαρτημάτων από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρώτο αγωνιστικό ιπτάμενο αυτοκίνητο θέλει να «τρέξει» στους Ολυμπιακούς του 2032 (video)

Η XPeng... πετάει στο Dubai με το X2, το ηλεκτρικό της ιπτάμενο αυτοκίνητο (photos-video)

Urban eVTOL Leo Coupe: Ο ιπτάμενος ανταγωνιστής της Tesla!