Από μικρός φαινόταν - Δείτε τον 8χρονο Rovanpera να «απογειώνεται» στο χιόνι (video)


Όταν το 2008 οι συμμαθητές του πάλευαν να αποχωριστούν τις βοηθητικές ρόδες απ' το ποδήλατο, ο νικητής της Υπερειδικής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις καθόταν πίσω από το τιμόνι και ξεδίπλωνε το ταλέντο του. 

  • 8/9/2023

Ο Kalle Rovanpera ήταν αυτός που ξεχώρισε στην Υπερειδική της Πλατείας Νερού για το «πρώτο πιάτο» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ο Φινλανδός, ο οποίος κοσμεί το cover του νέου video game EA Sports WRC, υπερίσχυσε του ανταγωνισμού και έτσι ξεκινά τον αγώνα με διαφορά 3 δεκάτων από τον Esapekka Lappi που ήρθε δεύτερος στο Φάληρο.

Ο Rovanpera θεωρείται το παιδί-θαύμα του πρωταθλήματος και πέρυσι κατάφερε να φτάσει στον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο μία ημέρα μετά τα 22α γενέθλια του. Έτσι έσπασε το ρεκόρ του θρυλικού Colin McRae, η πρώτη στέψη του οποίου έγινε σε ηλικία 27 ετών και 109 ημερών.

Δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν δήλωνε κανείς ότι ο Rovanpera γεννήθηκε μέσα στα ράλι. Ο πατέρας του, Harri, ήταν οδηγός για ομάδες όπως η Peugeot, η Skoda και η Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αυτό τον έφερε πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, στις χιονισμένες διαδρομές της Φινλανδίας, από την ηλικία των 8!

Ο τρόπος που έλεγχε το αυτοκίνητο είναι πραγματικά εντυπωσιακός και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από το παρακάτω video...