2 Ιανουαρίου: Ένας χρόνος χωρίς τον Ken Block


Σαν σήμερα, στις 2 Ιανουαρίου 2023, έχασε τη ζωή του ο Ken Block. Η μνήμη του παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

  • ΦΩΤΟ: AUDI, Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 2/1/2024

Πέρασε ένας χρόνος από εκείνο το απόγευμα της 2ας Ιανουαρίου, στη Γιούτα των ΗΠΑ, όταν ο Ken Block έχανε τη ζωή του σε ηλικία 55 ετών.

Όντας λάτρης της δράσης, βρισκόταν στο ράντσο που διατηρούσε στο Woodland για διακοπές και βόλτα με το snowmobile του. Σε μία από αυτές τις βόλτες, ο Block ανέβαινε έναν λόφο όταν το snowmobile αναποδογύρισε πάνω του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία

Αγαπούσε την οικογένειά του, και στήριζε έμπρακτα την 16χρονη (τότε) κόρη του, Lia Block, στα πρώτα της βήματα στο motorsport. Το τελευταίο του post πριν πεθάνει αφορούσε την Lia, η οποία πλέον αποτελεί μέλος της ακαδημίας της Williams Racing και θα αγωνιστεί στην F1 Academy.

Ο Αμερικανός ήταν γνωστός για τη συνεισφορά του στο drifting και την οδήγηση επίδειξης με την Gymkhana και αργότερα της Electrikhana, φέρνοντας στο mainstream το αυτοκίνητο σε διαφορετική από τα συνηθισμένα διάσταση.

Ήταν, επίσης, γνώριμος στον χώρο των ράλλυ, καθώς αγωνίστηκε στο WRC. Δεν πέτυχε σπουδαία αποτελέσματα, οδηγώντας για τη χαρά της οδήγησης και της συμμετοχής, με το πρωτάθλημα όμως να αποσύρει το νούμερο 43 με το οποίο αγωνιζόταν, ως φόρο τιμής στη μνήμη του.

Η Hoonigan, η ομάδα που ίδρυσε ο Ken Block το 2010 για να συμμετέχει σε διάφορα πρωταθλήματα, προσπαθεί να εγκαθιδρύσει η 3η Απριλίου ως επίσημη αργία, εξηγώντας τον λόγο που επέλεξε αυτήν την ημερομηνία.

Ο Ken Block αγαπούσε τα αυτοκίνητα, και δεν έχανε την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά τους, και φυσικά να αποκτά όσα περισσότερα γινόταν. Διατηρούσε μία αξιοζήλευτη συλλογή οχημάτων που είχε προλάβει να παρουσιάσει πριν φύγει από τη ζωή.

Όλες του οι ενέργειες χρηματοδοτούνταν τόσο από χορηγούς, όσο κι από προσωπικό του κεφάλαιο, που επένδυε στους αγώνες και τα διάφορα projects που έτρεχε ανά τα χρόνια, έχοντας χτίσει μία περιουσία 230 εκ. δολαρίων.

Μία από αυτές τις εξορμήσεις του ήταν και η Electrikhana, που ήταν κι από τις πρώτες του συνεργασίες με την Audi με την οποία πρόσφατα είχε συνάψει συμφωνία, αποχωριζόμενος τα Ford.

Ο Ken Block υπήρξε πρωτοπόρος σε ό,τι έκανε, έγραψε ιστορία κι ας μην ήταν ποτέ ο ταχύτερος, γιατί ήταν πάντα αυτός που άνοιγε τον δρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βγαίνει στο σφυρί το «ακραίο» ερπυστριοφόρο του Ken Block (photos-video)

Το Subaru Impreza 2.5 RS του Ken Block βγαίνει στο «σφυρί» (photos-video)

Οι Hoonigan τιμούν τη μνήμη του Ken Block και πνίγουν στον καπνό το Las Vegas (video)