Ακούστε την Aston Martin Valkyrie AMR Pro να «ωρύεται» στο Μπαχρέιν (video)


To track-only "θηρίο" των 1000 PS και των 3G πλευρικής επιτάχυνσης, βγήκε για μία σύντομη βόλτα στην πίστα του Σακχίρ εντυπωσιάζοντας με τον ήχο του.

  • 22/3/2022

Έφτασε τελικά η στιγμή για να απολαύσουμε το αγωνιστικό αριστούργημα της Aston Martinνα κινείται μέσα στα όρια της πίστας. Ο λόγος για την Valkyrie AMR Pro η οποία στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, εμφανίστηκε στην πίστα του Σακχίρ και έκανε δύο γρήγορους γύρους, εντυπωσιάζοντας τόσο με την εμφάνισή της, την οποία γνωρίζαμε, όσο και με τον εκκωφαντικό ήχο της, τον οποίο δεν γνωρίζαμε.

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων που έχει την υπογραφή της Cosworth και αποδίδει 1.014 PS/ 11.000 rpm. Μάλιστα, οι Βρετανοί τον παρουσιάζουν με καμάρι ως «το αριστούργημα των κινητήρων εσωτερικής καύσης» με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 360 km/h!

Μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει στο τομέα τους βάρους του μοντέλου ώστε να μείνει στα χαμηλότερα επιτρεπτά επίπεδα. Αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει εκτεταμένη χρήση carbon στο αμάξωμα και στην ανάρτηση, ενώ τα κρύσταλλα στα πλαϊνά παράθυρα έχουν δώσει τη θέση τους στο Perspex.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, χάρη στις νέες αεροδυναμικές πτέρυγες η κάθετη δύναμη είναι διπλάσια σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής ενώ μπορεί να αναπτύξει πλευρική επιτάχυνση μεγαλύτερη των 3G!

Στη θέση του οδηγού για τα περάσματα στο Μπαχρέιν έκατσε ο development driver Dirk Muller που τόνισε πως η Valkyrie AMR Pro είναι ότι πιο κοντινό έχει οδηγήσει σε μονοθέσιο της Formula 1. Θυμίζουμε ότι το track-only μοντέλο θα κατασκευαστεί συνολικά σε 40 μονάδες, οι παραδόσεις των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακούστε τον ήχο της Valkyrie AMR Pro στο παρακάτω video…

Πηγή:YouTube/ Carscoops