Alfa Romeo, Lancia και DS γίνονται 100% ηλεκτρικές


Η Stellantis έχει στα σχέδιά της να παρουσιάσει 20 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Τι σημαίνει αυτό για τις Alfa Romeo, Lancia και DS και τον πλήρη «εξηλεκτρισμό» τους.

  • 5/8/2021

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Stellantis ανακοίνωσε το πλάνο της για το λανσάρισμα 20 νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτά αφορούν 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, 9 plug-in υβριδικά και 1 και με τις δύο επιλογές κίνησης που θα απλωθούν στις 14 μάρκες που έχει κάτω από την «ομπρέλα» του ο Όμιλος.   

Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από τις εικόνες της παρουσίασης, η Alfa Romeo θα γίνει 100% ηλεκτρική μέχρι το 2027, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κύκλοι ζωής των Giulia και Stelvio. Η μιλανέζικη φίρμα έχει στα πλάνα της ένα plug-in υβριδικό μοντέλο για το 2022, το οποίο δεν είναι άλλο από την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής της επερχόμενης Tonale.

Η Lancia με τη σειρά της θα γίνει πλήρως ηλεκτρική από το 2024 με την ηλεκτρισμένη έκδοση της Ypsilon και από το 2026 θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η DS Automobiles θα είναι επίσης αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2024 με τις νέες DS4 και DS9.

Παράλληλα, το πρόγραμμα μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση θα είναι σε πλήρη εξέλιξη και στις μάρκες του Ομίλου της Βόρειας Αμερικής. Το 2022, η Dodge θα αποκαλύψει ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, του οποίου η ταυτότητα όμως δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα νέο C-SUV που θα βασίζεται στην νέα Tonale.  

Επιπλέον, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, η Jeep θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, θα είναι ένα μικρό crossover που θα κατασκευάζεται στην Πολωνία μαζί με τα Fiat 500 και 500Χ.

Η Stellantis είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο και ήδη έχει ανακοινώσει τα σχέδια της για επενδύσεις στο εργοστάσιο του Tychy της Πολωνίας, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει την παραγωγή plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων των εταιρειών του Ομίλου.