Αποκαλύφθηκε το Honda ZR-V στην Ιαπωνία - Πότε έρχεται στην Ευρώπη; (photos)


Παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το νέο Honda ZR-V και πλέον μένει να το δούμε και στα μέρη μας. Πότε αναμένεται η άφιξή του;

  • 14/7/2022

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται ότιτο νέο ΗR-V  είναι ένα μοντέλο που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την αγορά της Β. Αμερικής, όμως στην παρουσίασή του νέου ZR-V για την αγορά της Ιαπωνίας μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Στις διαφορές, η ιαπωνική έκδοση έχει στη μάσκα της κάθετες λωρίδες, αντί για κυψελοειδές σχήμα, θυμίζοντας αρκετά Maserati Grecale Trofeo, ενώ ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει αναμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα φέρει διπλή εξάτμιση, στοιχείο που προσδίδει έναν πιο σπορ χαρακτήρα στη συνολική εμφάνιση.

Το εσωτερικό μοιάζει αρκετά με αυτό του HR-V, το οποίο με τη σειρά του μοιράζεται την καμπίνα με το νεότερο Civic. Αντί για μοχλό ταχυτήτων το ZR-V διαθέτει κουμπιά για τον χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου που του δίνουν έναν πιο μοντέρνο αέρα.

Σε αντίθεση με την αμερικανική έκδοση που φέρει κινητήρα 2.0 lt με 158 PS και 187 Nm ροπής, το ιαπωνικό ZR-V τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα e:HEV. Εναλλακτικά προσφέρεται και η επιλογή ενός βενζινοκινητήρα 1.5 lt, με τις δύο εκδόσεις να έχουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το ZR-V θα αποκαλυφθούν λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο. Η ευρωπαϊκή έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, αναμένεται να έχει ηλεκτρικό ή υβριδικό κινητήρα καθρεφτίζοντας το ευρωπαϊκό spec του HR-V, ενώ εμπορικά θα έρθει για να τοποθετηθεί ανάμεσα στο CR-Vκαι πάνω από το HR-V.