Αποκάλυψη: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Hyundai Santa Fe (photos)


Η πέμπτη γενιά του Hyundai Santa Fe βρίσκεται στα σκαριά και ένα πακέτο φωτογραφιών έρχεται να μας δώσει μια πρώτη γεύση από την SUV πρόταση.

  • 18/8/2022

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Hyundai εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην ανάπτυξη του νέου Santa Fe προκειμένου να παρουσιάσει σύντομα την 5η γενιά του επταθέσιου SUV και να μπορέσει να επανέλθει δυναμικά στη συγκεκριμένη –άκρως ανταγωνιστική-κατηγορία.

Στόχος των Κορεατών είναι με τη νέα πρόταση να καλύψουν το χαμένο έδαφος που προέκυψε από την "χλιαρή" εμπορική πορεία της τρέχουσας γενιάς, η οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει το κοινό ούτε με το ριζικό facelift που υπέστη το 2020 αλλάζοντας μέχρι και την πλατφόρμα!

Η ανάπτυξη του μοντέλου που φέρει την κωδική ονομασία MX5 συνεχίζεται σε γοργούς ρυθμούς και αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από ένα πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ώρες στο thekoreancarblog.com.

Σε αυτές εμφανίζεται το πρωτότυπο να βρίσκεται σταθμευμένο σε ένα υπόγειο γκαράζ και να καλύπτεται από ένα βαρύ κάλυμμα ώστε να μην μπορούν να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες της σχεδιαστικής του γραμμής. Εντούτοις ο καθένας μπορεί να διακρίνει το τετραγωνισμένο αμάξωμα που θυμίζει αρκετά, έτσι όπως εμφανίζεται τουλάχιστον στις εικόνες, Land Rover Defender.

Οι μπάρες στην οροφή, το σχήμα των παραθύρων αλλά και το πίσω «κόψιμο» της οροφής δίνουν έναν πιο περιπετειώδη τόνο στο μοντέλο ενώ τα μπροστινά φωτιστικά σώματα έχουν ορθογώνιο σχηματισμό.

Αυτό που θεωρείται ως δεδομένο είναι οι αυξημένες διαστάσεις που θα έχει το νέο Hyundai Santa Fe σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αυτή η ανάγκη προέκυψε από το λανσάρισμα του νέου Tuscon που έφερε τη διαφορά στο μήκος των δύο προτάσεων μόλις στο 1 cm. Συνεπώς πρέπει να αυξηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός και να μην μπει το ένα αυτοκίνητο στα… χωράφια του άλλου.

Με το μεγαλωμένο μεταξόνιο θα έρθει και η ευρυχωρία της καμπίνας που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία ενός 7θέσιου SUV που θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις κομμάτι της εμπορικής πίτας.

Τέλος, το μεγάλο ερώτημα είναι το πότε σκοπεύει η Hyundai να παρουσιάσει επισήμως την πέμπτη γενιά του Santa Fe. Υπάρχουν αναφορές που θέλουν την εταιρεία να έχει πατήσει τέρμα το… γκάζι ώστε να το λανσάρει όσο νωρίτερα γίνεται (έως και 10 μήνες πριν τον αρχικό σχεδιασμό) ώστε να «μπαλώσει» τα μέτρια νούμερα της τρέχουσας έκδοσης.

Μια σειρά ξένων δημοσιευμάτων τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε το μοντέλο στο δεύτερο μισό του 2023, με τις παραδόσεις να γίνονται στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως και να έχει το αυτοκίνητο δείχνει έτοιμο για να βγει στους δρόμους για δοκιμές και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα στοιχεία που θα το συνοδεύσουν.

Πηγή: thekoreancarblog.com