Αυτές είναι οι τιμές του νέου Skoda Superb στην Ισπανία


Λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίασή της, η 4η γενιά της ναυαρχίδας της Skoda ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ισπανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 30/12/2023

Η Skoda παρουσίασε το νέο Superb στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και ήδη η θερμική ναυαρχίδα των Τσέχων έχει ξεκινήσει την «εισβολή» της στις ευρωπαϊκές αγορές. Μετά την ανακοίνωση των τιμών στην Γερμανία, ήρθε η σειρά για το λανσάρισμά της στην Ισπανία.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση των Γερμανών, έτσι και στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, η αρχή θα γίνει με το Superb Combi, την station wagon έκδοση, για να ακολουθήσει αργότερα και η sedan παραλλαγή, την οποία οι Τσέχοι ονομάζουν hatchback.

Σε επίπεδο κινητήρων, η εμπορική πορεία του Superb Combi στην Ισπανία ξεκινά με τον ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα 1.5 TSI mHEV, που αποδίδει ισχύ 150 PS και ροπή 250 Nm και τον κινητήρα diesel 2.0 TDI, με ισχύ επίσης 150 PS και ροπή 340 Nm. Αμφότεροι συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DSG), το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Οι Ισπανοί μπορούν να παραγγείλουν το Combi σε δύο επίπεδα εξοπλισμού. Το Selection προσφέρει, μεταξύ άλλων, πολλαπλούς αερόσακους, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς και φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, πίσω φώτα LED, αισθητήρες φωτός και βροχής, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, σύστημα infotainment με οθόνη 10 ιντσών, συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Από την πλευρά της, η πλουσιότερη έκδοση Laurin & Klement (L&K) προσθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, προβολείς Matrix LED, αεριζόμενα καθίσματα, οθόνη 13 ιντσών για το σύστημα infotainment και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Το Superb Combi έχει μήκος 4.902 mm, πλάτος 1.849 mm και ύψος 1.482 mm, όντας 40 mm πιο μακρύ και ελαφρώς ψηλότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.841 mm. Υπάρχει περισσότερος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και 690 lt για τις αποσκευές, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του Virtual Cockpit 10 ιντσών.

Αναλυτικά οι τιμές των εκδόσεων του Skoda Superb Combi στην αγορά της Ισπανίας έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗSELECTIONL&K
1.5 TSI 150 PS mHEV46.200 €51.700 €
2.0 TDI 150 PS49.200 €54.700 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Skoda τράβηξε το κάλυμμα από τη δεύτερη γενιά του Kodiaq (photos-video)

Skoda: Όλες οι λεπτομέρειες για τα νέα, πιο ισχυρά, Enyaq SUV & Coupe

Skoda: Αυτά είναι τα νέα, θερμικά, Kamiq και Scala (video-photos)