Αυτή η Ferrari F40 πωλείται έναντι... αστρονομικού ποσού (photos)


Έχει περάσει 20 χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη κι έχει διανύσει περίπου 18.000 km.

  • ΦΩΤΟ: Karissa Hosek 2024 Courtesy of RM Sothebys
  • 25/3/2024

Η Ferrari F40 είναι ένα από τα supercars της δεκαετίας του '80 που έχει αποκτήσει διαχρονική αξία. ήταν το πρώτο, νόμιμο για τον δρόμο όχημα που έσπασε το φράγμα των 320 km/h, αλλά και το τελευταίο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που σχεδιάστηκε υπό την επίβλεψη του Enzo Ferrari, πριν πεθάνει.

Εκτός αυτού, η F40 τέλεσε ως προκάτοχος για πολλά άλλα μοντέλα των Ιταλών, που ακολούθησαν μετά από αυτήν, όπως για παράδειγμα η F50, η Enzo κι η LaFerrari. Μέχρι και σήμερα, θεωρείται το άγιο δισκοπότηρο της συλλογής αυτοκινήτων της Ferrari και λίγοι είναι εκείνοι που έχουν το προνόμιο και την τύχη να έχουν μία μονάδα στο γκαράζ τους.

Περίπου στα μέσα της παραγωγής, η συγκεκριμένη F40 έφυγε από το εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello τον Σεπτέμβριο του 1990. Επρόκειτο για το σασί υπ' αριθμόν 86420 κι είναι μία από τις μόλις 213 μονάδες του μοντέλου που κατασκευάστηκαν για την αγορά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ιστορικό Marcel Massini, που εξειδικεύεται στην ιστορία των οχημάτων της Ferrari, παραδόθηκε στον πρώο της ιδιοκτήτη στη Φλόριντα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Έκτοτε, έχει αλλάξει χέρια μόνο μία φορά, όταν ο τρέχων ιδιοκτήτης της την αγόρασε πριν 20 χρόνια, μεταφέροντάς την στο Τέξας, όπου και ζει μέχρι και σήμερα.

Η κατακόκκινη Ferrari F40 έχει διανύσει περίπου 18.500 km συνολικά, το 1/3 των οποίων προστέθηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει οδηγηθεί ιδιαίτερα, οπότε θα χρειαστεί εκτεταμένη συντήρηση πριν ξαναβγεί στον δρόμο, όμως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αναφέρεται στην αγγελία του οίκου RM Sotheby's, μέσω του οποίου είναι διαθέσιμη προς πώληση, ότι υπάρχουν όλα τα έγγραφα σέρβις κι αποκατάστασης που έχουν γίνει μέχρι το 2016, όπου ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εργασίες.

Η αγγελία αναγράφει επίσης ότι η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 2,6 εκατ. δολάρια, δηλαδή λίγο περισσότερο από 2,4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η παρέλαση δεν ξανάγινε! Δείτε 40 Ferrari F40 να κάνουν «απόβαση» στο Μαρανέλο (video)

Αυτή η Ferrari F40 είναι μοναδική του είδους της λόγω του χρώματός της (video)

Η Ferrari F40 του Alain Prost βγαίνει «στο σφυρί» (photos)