Best of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos-video)


Από το τρίθυρο Honda Civic Type R και τον τράκτορα της BMW με τη γιγαντιαία γρίλια νεφρών, μέχρι το off-road Nissan Z.

  • 15/1/2023

Πιστοί στο ραντεβού, οι συντάκτες του Car and Driver συγκέντρωσαν και αυτή την εβδομάδα τα πιο ενδιαφέροντα rendering που συνάντησαν στις αμέτρητες βόλτες στο Διαδίκτυο και σας τα παρουσιάζουν.

Φυσικά, αναφερόμαστε στις ψηφιακές δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών που έχοντας ως «όπλα» τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δίνουν εικόνα σε σχέδια που συλλαμβάνει η αστείρευτη φαντασία τους. Πάμε να δούμε ποια κέρδισαν το ενδιαφέρον μας τις τελευταίες ημέρες.

BMW, FERRARI & PORSCHE SEMI TRUCK

Το Semi Truck της Tesla είναι ήδη έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους των ΗΠΑ και η Pepsico είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα το  εντάξει στον στόλο της. Αυτή η εξέλιξη ενέπνευσε τον σχεδιαστή Automotive AI ο οποίος αποτύπωσε τα αντίστοιχους τράκτορες αν είχαν την υπογραφή διάσημων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Ferrari, της Porsche και της BMW.

Μάλιστα η τελευταία περίπτωση μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε την πιο μεγάλη γρίλια νεφρών που έχει εμφανιστεί σε όχημα των Βαυαρών, κάνοντας τις αντίστοιχες που υπάρχουν στα επιβατικά της μάρκας να μοιάζουν… μικροσκοπικές.

Honda Civic Type R 3 Door

Το ημερολόγιο έδειχνε 1997 όταν η Honda παρουσίαζε την πρώτη γενιά του θρυλικού πλέον Civic Type R το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία και ήταν τρίθυρο, με τον κινητήρα να συναρμολογείται στο χέρι.

Πλέον το εμβληματικό μοντέλο τρέχει στην 6η γενιά του η οποία είναι διαθέσιμη με 5 πόρτες και έχει προκαλέσει έναν μικρό χαμό στις αντιπροσωπείες αφού έχει ξεπουλήσει σε πολλά μέρη του πλανήτη και οι υποψήφιοι αγοραστές μπαίνουν σε μια μεγάλη λίστα αναμονής. Ο designer Sugar Design αποφάσισε να «παντρέψει το παρόν με το παρελθόν και να παρουσιάσει την τελευταία εκδοχή του Type R σε τρίθυρο αμάξωμα, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Nissan 400Z Rally Car

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Αφού είδαμε την Porsche 911 και την Lamborghini Huracan να ψηλώνουν και να μπαίνουν στο χώμα με τις εκδόσεις Dakar και Sterrato αντίστοιχα, ήρθε η σειρά και του Nissan Z να δεχθεί μια παρόμοια τροποποίηση, η οποία προς το παρόν ανήκει στον ψηφιακό κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι θα μας προκαλέσει έκπληξη αν κάποιος δεν τολμήσει να φέρει το project στην πραγματική ζωή αφού τα γονίδια της Nissan είναι αγωνιστικά, με το θρυλικό 240Ζ να συμμετέχει σε μια σειρά αγώνων από το 1970 έως και το 1974. Μέχρι πάντως να έρθει αυτή η στιγμή εμείς θα το χαζεύουμε από την εντυπωσιακή δημιουργία του designer 722_modeling.

Volkswagen Touareg Facelift

Πριν από περίπου 6 μήνες μας είδαμε για πρώτη φορά την facelift έκδοσης του Touareg μέσα από ένα πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών. Το μοντέλο βρίσκεται στην τρίτη γενιά του και οι Γερμανοί αποφάσισαν να την φρεσκάρουν μετά από πέντε χρόνια κυκλοφορίας, ώστε να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Οι σχεδιαστές του kolesa.ru πάτησαν πάνω στο κατασκοπευτικό υλικό και προσπάθησαν να επεικονίσουν το μοντέλο πριν από την επίσημη παρουσίαση. Όπως μπορείτε να δείτε οι πιο σημαντικές αλλαγές βρίσκονται στο μπροστά μέρος όπου η μάσκα δείχνει ελάχιστα μεγαλύτερη ενώ σχεδιαστικές παρεμβάσεις έχει δεχθεί και ο προφυλακτήρας.