Η εξωφρενική Maserati MC20 κάνει επίδειξη ισχύος στο Nurburgring (video)


Η Maserati MC20 ολοκληρώνει έναν γύρο στην Πράσινη Κόλαση σε μόλις 7 λεπτά και 25 sec. Δείτε την πραγματική της ισχύ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: sport auto - YouTube
  • 26/11/2023

Η Maserati MC20 έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 2020, ως το μοντέλο που θα έβαζε την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια νέα εποχή. Από αυτήν έχουν προκύψει η «ανοιχτή» έκδοση Cielo, όπως και δύο εκδοχές αποκλειστικά για την πίστα, η GT2 κι η MCXtrema.

Πρόκειται για ένα πανίσχυρο κεντρομήχανο supercar που τροφοδοτείται από έναν twin turbo κινητήρα V6 'Nettuno', χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, παράγει 621 ίππους. Είναι ο ίδιος κινητήρας που βρίσκει κανείς κάτω από την Grecale Trofeo και την GranTurismo, με την ισχύ να μην αγγίζει όμως τόσο υψηλά επίπεδα.

Το Sport Auto δοκίμασε το ιταλικό supercar στην εμβληματική πίστα του Nurburgring, όπου το μοντέλο ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:25.26. Πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο Christian Gebhart, ο οδηγός δοκιμών του μέσου, ο οποίος έχει κάνει τον γύρο της Πράσινης Κόλασης πολλές φορές, για χάρη των Supertest των Γερμανών.

Συγκρίνοντας τον χρόνο γύρου της MC20 με τους χρόνους άλλων, αντίστοιχης ισχύος μοντέλων, η BMW M4 CSL χρειάστηκε 7:17.08, χρησιμοποιώντας όμως ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, τα οποία υπερτερούν, σε σχέση με τα Bridgestone Potenza Sport που είχε το δημιούργημα των Ιταλών.

Μετά την προσπάθειά του στην πίστα, το ιταλικό supercar ανέβηκε στο δυναμόμετρο, προκειμένου να δείξει την πραγματική του ισχύ. Σύμφωνα με τη Maserati, το πανίσχυρο supercar αποδίδει 621 ίππους στον στρόφαλο. Η ισχύς στους τροχούς φάνηκε σημαντικά μικρότερη, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 510 ίππους. Βέβαια, πολλοί είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτήν την επίδοση.

Απολαύστε την Maserati MC20 στο Nurburgring:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O David Beckham οδηγεί την πιο σπάνια Maserati MC20 που έχει κατασκευαστεί ποτέ (video)

Η Maserati MC20 Cielo «αγριεύει» στα χέρια της Mansory (photos)

Ακούστε την πρωτότυπη Maserati MC20 GT2 να «βρυχάται» στη Monza (video)