Δείτε την πανάκριβη συλλογή του ιδρυτή της Hennessey Performance (video)


Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το πανίσχυρο Venom F5, έχει φυσικά μια σειρά από πανάκριβα κι υπερσπάνια μοντέλα στο γκαράζ του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hennessey Performance - YouTube
  • 5/11/2023

Η Hennessey Performance είναι ένας από τους πιο διάσημους βελτιωτές στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, ότι ο ιδρυτής και CEO της, John Hennessey, θα είχε στην κατοχή του μια εκθαμβωτική συλλογή αυτοκινήτων.

Ο Αμερικανός δείχνει μόνο μερικά από τα μοντέλα που έχει στο γκαράζ του στο σχετικό video που δημοσίευσε η εταιρεία στο κανάλι της στο YouTube.

Ξεκινά με ένα Oldsmobile 442 Convertible του 1969, το οποίο ήταν δώρο από την οικογένειά του για τα 60ά του γενέθλια. Ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει ποιος κινητήρας κρύβεται κάτω από το κάλυμμα, όμως πρόκειται σίγουρα για έναν από τους V8 που προσφέρονταν για το μοντέλο εκείνου του έτους.

Το επόμενο αυτοκίνητο που δείχνει είναι ένα Mistubishi 3000GT VR4 του 1991 το οποίο δεν έχει δεχτεί καμία τροποποίηση, όμως κουβαλά μια τεράστια αγωνιστική ιστορία. Ολοκλήρωσε με ένα τέτοιο όχημα την εμβληματική ανάβαση του Pikes Peak, ενώ έθεσε και το ρεκόρ ταχύτητας στο Bonneville Salt Flats, «πιάνοντας» τα 285 km/h.

Μέρος της συλλογής είναι επίσης ένα Dodge Viper του 2005 με διπλό turbo που αποδίδει 1.000 PS. Ο Hennessey αποκάλυψε ότι το όχημα προοριζόταν αρχικά για τον ιδρυτή της κτηματομεσιτικής εταιρείας Remax, όμως τελικά εκείνος αποφάσισε να αγοράσει ένα Venom F5 Roadster, προσφέροντας το Viper στον Hennessey, ως ανταλλαγή.

Εκτός αυτού, ο Αμερικανός έχει ένα Cadillac CTS-V Wagon του 2014, το οποίο μοιάζει πολύ με ένα όχημα που είχε στη συλλογή του πριν από αυτό. Μάλιστα, το έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και για να πάει τα παιδιά του στο σχολείο.

Το τελευταίο «στολίδι» στη συλλογή του ιδρυτή της Hennessey είναι φυσικά μια Venom F5 σε λευκό περλέ χρώμα. Ο ίδιος αναφέρει ότι σκέφτεται να πουλήσει το συγκεκριμένο μέσω του Bring a Trailer, επειδή μια ακόμη μονάδα του πανίσχυρου μοντέλου κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή για τη συλλογή της οικογένειάς του. Δε θα εκπλαγούμε αν σε λίγο καιρό, η λευκή Venom F5 του συμμετέχει σε κάποια δημοπρασία της αμερικανικής ιστοσελίδας.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 5 supercars που έχει στο γκαράζ του ο «Βασιλιάς της Πολυτέλειας» (photos)

Dennis Schroder: Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του παγκόσμιου πρωταθλητή

Νεϊμάρ: Τα 8 υπερπολυτελή αυτοκίνητα που ζήτησε για να πάει στην Αλ Χιλάλ (photos)