Νεϊμάρ: Τα 8 υπερπολυτελή αυτοκίνητα που ζήτησε για να πάει στην Αλ Χιλάλ (photos)


Μετά από 6 χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Βραζιλιάνος επιθετικός συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Χιλάλ. Ωστόσο για να πει το «ναι», απαίτησε να έχει στη διάθεσή του και ένα… στόλο οχημάτων!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL / ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/8/2023

Οι μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου, εκτός από τις τεράστιες δυνατότητες εντός αγωνιστικού χώρου, έχουν, συνήθως και ανάλογα μεγάλες απαιτήσεις από τις ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να φύγουν από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και να συνεχίσουν την καριέρα τους στις ΗΠΑ, την Κίνα, τις χώρες της Μέσης Ανατολής και γενικότερα σε διοργανώσεις που σαφώς είναι υποδεέστερες αγωνιστικά, αλλά έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: Οι ιδιοκτήτες των συλλόγων τους είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αμέτρητα χρήματα και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν όλα τα «καπρίτσια» των «μάγων» της μπάλας.

Ένας από αυτούς είναι και ο Νεϊμάρ. Μετά από 6 χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να βρει νέες προκλήσεις και πήρε μεταγραφή στην Αλ Χιλάλ. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας θα πληρώσει 90 εκατ. ευρώ συν μπόνους επίτευξης στόχων στην Παρί, ενώ ο 31χρονος επιθετικός θα έχει απολαβές που οι ξένοι δημοσιογράφοι συνεχώς «ανακαλύπτουν» στο ρεπορτάζ. Αναμένεται να εισπράττει περίπου 100 εκατ. ευρώ το χρόνο, με μπόνους 80.000 ευρώ για κάθε νίκη και αμοιβή 500.000 ευρώ για κάθε post στα social media που θα προβάλλει τη Σαουδική Αραβία.

Αφήνοντας στην άκρη πολυτέλειες όπως ένα τεράστιο σπίτι 25 δωματίων με εντυπωσιακή πισίνα και σάουνες, η Sun αναφέρει ότι για να πει το «ναι», ο Neymar ζήτησε από τους Σαουδάραβες και 8 πολυτελή αυτοκίνητα, για να μη χρειαστεί να μεταφέρει κάποιο από τα δικά του.

Και φυσικά, οι απαιτήσεις του καλύπτουν… κάθε γκάμα, αν κρίνουμε από τα μοντέλα που έγιναν γνωστά σύμφωνα με τους Βρετανούς. Πρόκειται για μία Bentley Continental GT, μία Aston Martin DBX, μία Lamborghini Huracan, συνολικής αξίας σχεδόν 600.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο «στόλο» οχημάτων του απαίτησε να υπάρχουν για χάρη του, βρίσκονται 4 Mercedes G-Wagon και ένα van επίσης από τη γερμανική φίρμα. Σαν «κερασάκι» στην τούρτα, στη διάθεσή του θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή οδηγός.

H Bentley Continental GT προσφέρει όλες τις αρετές ενός πολυτελέστατου grand tourer, και την ισχύ ενός V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L, που αποδίδει 550 PS και 770 Nm. Έτσι, τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 4,0 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 318 km/h.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 drive modes που καλύπτουν κάθε επιθυμία του, είτε για μια όμορφη, χαλαρή και άνετη μετακίνηση (Comfort) μέχρι την σπορ οδήγηση (Sport).

Η πολυτέλεια περισσεύει και στην Aston Martin DBX, μόνο που αυτή προσφέρεται σε εντυπωσιακό αμάξωμα SUV. Είτε πρόκειται για την έκδοση V8 είτε για την 707 - μιας και κάτι τέτοιο δεν διευκρινίζεται από το βρετανικό δημοσίευμα - η ισχύς είναι πλούσια. Στην V8, ο V8 twin-turbo κινητήρας 4,0 L αποδίδει 550 PS και 700 Nm, με αποτέλεσμα τα 0-100 km/h να έρχονται σε 4,5 sec και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 291 km/h.

Από την άλλη πλευρά, η ακόμα πιο ισχυρή DBX 707 - που αν σας λέει κάτι το όνομά της είναι γιατί την έχετε δει ως ιατρικό αυτοκίνητο στα GP της Formula 1 - αποδίδει 707 PS και 900 Nm από τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L. Οι επιδόσεις είναι σαφώς καλύτερες, καθώς απαιτούνται μόλις 3,3 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ τα 311 km/h είναι το όριο για τη διαδικασία της επιτάχυνσης. Και στα δύο μοντέλα υπάρχει τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.

Τέλος, ωραία τα grand tourers, επιβλητικά τα SUV, αλλά για έναν νέο άνθρωπο, όπως ο Νεϊμάρ, που «βράζει» το αίμα του, ένα supercar είναι ό,τι πρέπει. Και η οικογένεια της Lamborghini Huracan προσφέρει τέσσερις επιλογές. Όποια και να διάλεξε, σίγουρα δε θα… του κακοπέσει. Με 640 PS, υπάρχουν οι Tecnica των 3,2 sec. για τα 0-100 km/h και των 325 km/h τελικής, η STO των 3,0 sec. για τα 100 km/h από στάση και επιτάχυνση μέχρι τα 310 km/h και η EVO Spyder με 325 km/h τελική ταχύτητα και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,1 sec.

Αν, πάλι, βέβαια, διάλεξε το κάτι διαφορετικό, η Sterrato των off-road διαδρομών, με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, έχει το δικό της, μοναδικό χαρακτήρα. Και παραμένει, σαφώς, μια γρήγορη Lamborghini με 610 PS και 3,4 sec. για τα 0-100 km/h, έστω με τη σαφώς χαμηλότερη τελική ταχύτητα των 260 km/h.