Drag Race: H Ferrari SF90 Stradale "τρώει" τη …σκόνη του Rimac Nevera!


Η κόντρα ανάμεσα στην υβριδική Ferrari SF90 Stradale των 1.000 ίππων και του αμιγώς ηλεκτρικού Rimac Nevera με τους 1.914 ίππους ήταν μόνο στα χαρτιά.

  • 3/6/2021

Το φρεσκότατο hypercar Rimac Nevera τα βάζει με τη Ferrari SF90 Stadale, σε μία κόντρα στην πίστα που διοργανώνει ο Matt Watson του Carwow και γίνεται το νέο σημείο αναφοράς. Το κροατικό μοντέλο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και παράγει 1.914 ίππους μεταδίδοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. 

Από την άλλη, η Ferrari χρησιμοποιεί έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4 λίτρων, μαζί με ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.000 ίππους και είναι φυσικά και αυτή τετρακίνητη. Η ροπή ανέρχεται στα 800 Nm, ενώ του Rimac είναι 2.360 Nm.

Η διαφορά στο βάρος είναι 380 κιλά υπέρ της Ferrari, ενώ το Nevera χρειάζεται, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, μόλις 1,85 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Το ηλεκτρικό Rimac σε 9,3 δευτερόλεπτα έχει αγγίξει τα 300 χλμ./ώρα, τη στιγμή που η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 412 χλμ./ώρα.

Έχοντας λοιπόν τα δεδομένα στο τραπέζι, τι πιστεύετε; Έχει καμιά τύχη η Ferrari; Η κόντρα ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα αποδείχθηκε μόνο στα χαρτιά. Το Rimac Nevera ήταν μακράν πολύ μπροστά από την Ferrari SF90 Stradale, όσες φορές και αν προσπάθησαν. Είτε από στάση είτε εν κινήσει, αν και ελαφρύτερο, το ιταλικό supercar έμεινε πολύ πίσω, όπως θα δείτε και στο video. Μόνο στη δοκιμασία του φρεναρίσματος υπήρχε ανταγωνισμός και η διαφορά ήταν μικρή.  

Το νέο hypercar Rimac Nevera «εξαφάνισε» τη Ferrari. Αν σας έχουν μπει τίποτα ιδέες όμως, να τις βγάλετε από το μυαλό σας. Η εταιρεία ζητά για κάθε ένα από τα 150 μόλις Nevera, 2 εκατομμύρια ευρώ.