Εντυπωσιακή συλλεκτική έκδοση-ρετρό για το Suzuki Jimny (photos)


Οι Ιάπωνες τιμούν την 53χρονη ιστορία του 3θυρου μοντέλου, με μια πανέμορφη εκδοχή που θα κυκλοφορήσει σε μόλις 300 αντίγραφα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 3/3/2023

Υπάρχουν μοντέλα που αγαπιούνται από τον κόσμο, ακόμα και όταν σταματήσουν να κυκλοφορούν με την παραδοσιακή μορφή του. Ένα εξ’ αυτών είναι το Suzuki Jimny.

Από το 1970 που έκανε την εμφάνισή του μέχρι και σήμερα, προκαλεί συγκίνηση, έστω και αν εδώ και 2 χρόνια στην Ευρώπη διατίθεται μόνο ως επαγγελματικό όχημα, λόγω αδυναμίας συμμόρφωσης με τις αυστηρές προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων.

Στις αρχές του 2023, η Suzuki παρουσίασε την 5θυρη εκδοχή του, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται να λανσαριστεί αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μέχρι το 2030. Μέχρι τότε, ωστόσο, για να γιορτάσει τα 53 χρόνια ιστορίας, μια ειδική έκδοση Heritage είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία.

Η συλλεκτική εκδοχή θα κυκλοφορήσει σε μόλις 300 αντίτυπα και βασίζεται στο επίπεδο εξοπλισμού GLX. Διατίθεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και τετρακίνηση, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές για το κινητήριο σύνολο των 1,5 L.

Αυτό που το διαφοροποιεί από τις άλλες εκδόσεις είναι τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά του. Περιλαμβάνονται κόκκινοι λασπωτήρες εμπρός και πίσω, με τους τελευταίους να διαθέτουν ανάγλυφο λογότυπο Suzuki, αυτοκόλλητα αμαξώματος σε retro στιλ, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών και τέσσερα διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος: μαύρο μαργαριταριού, πράσινο της ζούγκλας, λευκό και γκρι ενδιάμεσης απόχρωσης.

Σαφώς ο συλλεκτικός χαρακτήρας του Jimny Heritage υποδηλώνεται με σχετικό σήμα, ενώ διαθέτει, κατά τα λοιπά, όλα τα εξοπλιστικά στοιχεία της έκδοσης GLX στο εξωτερικό (προβολείς LED, φώτα ομίχλης) και εσωτερικό (δερμάτινο τιμόνι, navigation, κλιματισμός, οθόνη infotainment 7 ιντσών), αλλά και σε συστήματα ασφάλειας.

Ο γενικός διευθυντής της Suzuki Australia, Michael Pachota, εκτιμά ότι η περιορισμένη έκδοση θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής μετά την υψηλή ζήτηση που δέχεται ακόμη και το τυπικό μοντέλο. «Αυτά τα οχήματα θα εξαντληθούν γρήγορα. Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν σύντομοι χρόνοι παράδοσης, ενθαρρύνω όλους τους σοβαρούς αγοραστές να προχωρήσουν γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το νέο Suzuki Jimny Heritage κοστίζει 33.490 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 21.300 ευρώ).