Το νέο Renault 4 δείχνει περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες (photos)


Το ολοκαίνουριο B-SUV της γαλλικής φίρμας πραγματοποιεί τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές του πριν την επικείμενη παρουσίασή του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 20/3/2024

Πριν από λίγες εβδομάδες, το ολοκαίνουριο Renault 4, η νέα προσθήκη της γαλλικής φίρμας στην ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV, εντοπίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται στα χιόνια.

Μάλιστα, οι συνεργάτες μας είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν και μία φωτογραφία από το εσωτερικό του, στην οποία μπορούσαμε να δούμε τις οθόνες του. Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών, επίσης σε έντονα χιονισμένες συνθήκες.

Οι Γάλλοι διατηρούν το «βαρύ» καμουφλάζ στο πρωτότυπο και αυτό είναι αναμενόμενο, από τη στιγμή που πλέον διαθέτει το αμάξωμα παραγωγής. Ακόμα όμως και υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εύκολα αντιληπτό ότι σχεδιαστικά είναι αρκετά πιο «ήπιο» από το 4EVER Trophy Concept, το οποίο παρουσιάστηκε το 2022 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Είναι εμφανές ότι έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος, ηπιότερους θόλους τροχών, συμβατικές χειρολαβές θυρών, την ώρα που στις δύο άκρες του αμαξώματος οι διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε και τη θέση των φλας μέσα στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του νέου Renault 5 E-Tech Electric, αναμένεται και το νέο ηλεκτρικό SUV να διατηρήσει αρκετά ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, που θα παραπέμπουν στο εμβληματικό Renault 4. Προς το παρόν άπαντα κρύβονται κάτω από το έντονο καμουφλάζ που καλύπτει το αμάξωμα.

Γνωρίζουμε ήδη ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small (πρώην CMF-B EV), όπως και το 5, από το οποίο θα «δανειστεί» αρκετά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος infotainment. Μένει αν αυτό θα περιλαμβάνει και τους ηλεκτροκινητήρες του hatchback, το οποίο διατίθεται σε 3 εκδόσεις ισχύος (95 PS, 120 PS και 150 PS), με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 40 kWh και 52 kWh.

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Renault 4 SUV αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, πιθανότατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο. Η γαλλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λανσαριστεί το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Volkswagen: Ένα νέο sedan δοκιμάζεται στα χιόνια με αμάξωμα τύπου Passat (photos)

Ελλάς - Γαλλία, συμμαχία: Το νέο SUV της Renault έχει ελληνική ονομασία (video-photos)

Αποκάλυψη για το νέο Renault Twingo με άκρως ανταγωνιστική τιμή (video-photos)