Έτσι θα μπορούσε να επιστρέψει το Volkswagen Beetle (photos)


Το θρυλικό «Σκαθάρι» της Volkswagen έχει σταματήσει να παράγεται, στη νεότερη ερμηνεία του, από το 2019, ωστόσο θα ήταν πολύ όμορφο ως crossover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: INSTAGRAM/KDESIGN AG
  • 13/11/2023

Ένα από τα μοντέλα που ολοκλήρωσαν σχετικά πρόσφατα τη ζωή τους είναι το ανανεωμένο «Σκαθάρι» της Volkswagen. Το Beetle σταμάτησε να παράγεται από το 2019, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που το νοσταλγούν.

Πριν από λίγους μήνες, ο CEO της VW, Thomas Schafer, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του ως ηλεκτρικό, επισημαίνοντας ότι «δε θα είχε νόημα να το κάνουμε αυτό». Το πιο πρόσφατο Beetle μπήκε στην παραγωγή το 1997 και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα το δούμε και πάλι να ανανεώνεται.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτρέπει τους ανεξάρτητους σχεδιαστές του διαδικτύου να κάνουν τις δικές τους έμμεσες προτάσεις, παρουσιάζοντας όμορφες δημιουργίες τους. Ο Kleber Silva της KDesign AG εμπνεύστηκε τη μετατροπή του σε crossover και παρουσίασε το αποτέλεσμα σε όμορφες φωτογραφίες.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι εμπνεύστηκε από το Beetle Dune Concept του 2014 που παρουσίασε η ίδια η γερμανική φίρμα και «πάντρεψε» τις γραμμές του με αυτές της Porsche Cayenne Coupe. Τα καφέ τελειώματα, οι μαύρες επενδύσεις, οι τροχοί και άλλα στοιχεία «έρχονται» από το Concept που παρουσιάστηκε σε έκδοση R-Line.

Κοιτάζοντας κανείς τις φωτογραφίες, εύκολα μπορεί να φανταστεί το συγκεκριμένο όχημα να κυκλοφορεί στους δρόμους, αλλά κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί. Τουλάχιστον με βάση τα τωρινά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου: Από τον Χίτλερ στους χίπις και από εκεί στην εκτόξευση

Αυτό συμβαίνει όταν «παντρεύονται» ένα Volkswagen Beetle και μία BMW E46 (video)

Το VW Beetle μετατρέπεται σε scooter