Η Ferrari F40 αποκτά κιτ αμαξώματος και ετοιμάζεται για παρουσίαση (video-photos)


Τροποποιήσεις και βελτιώσεις δεν δέχονται μόνο τα καινούρια supercars, αλλά και σπάνια, συλλεκτικά, πλέον μοντέλα, όπως η Ferrari F40.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Liberty Walk
  • 24/12/2022

Η Ferrari F40 είναι ένα από τα σπανιότερα και ομορφότερα supercars που παρήγαγε η ιταλική φίρμα από το 1987 έως το 1992. Δεδομένης της σπανιότητάς της, αλλά και του ιδιαίτερου σχήματος της, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι είναι εφικτή η τοποθέτηση οποιουδήποτε κιτ αμαξώματος.

Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία tuning Liberty Walk, όχι μόνο το έχει επιχειρήσει, αλλά δημοσίευσε και teaser φωτογραφία αλλά και video με τη διαδικασία των τροποποιήσεων και θα παρουσιάσει το δημιούργημά της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στις 13 Ιανουαρίου του 2023.

Το κιτ αμαξώματος τροποποιεί σχεδόν το σύνολο του μπροστινού μέρους της F40, αντικαθιστά τους αναδυόμενους προβολείς, τοποθετεί νέες ποδιές στο πλάι, διαφοροποιεί την πίσω αεροτομή και τον διαχύτη και τοποθετεί φαρδύτερους θόλους.

Επιπλέον, η απόσταση από το έδαφος μειώνεται, κάνοντας την εμφάνιση της F40 ακόμα πιο εντυπωσιακή. Βέβαια, αυτή η επιλογή δε μοιάζει καθόλου πρακτική για την οδήγηση σε «κανονικούς» δρόμους.

Μάλιστα, η Liberty Walk προσφέρει ήδη τη δυνατότητα απόκτησης του κιτ αμαξώματος σε ιδιοκτήτες F40, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει την τιμή του. Αντίθετα, καλεί τους ενδιαφερόμενους να ρωτήσουν πόσο κοστίζει.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το supercar που θα παρουσιαστεί στο Τόκιο θα έχει επιπλέον αλλαγές στο εσωτερικό του ή στον κινητήρα. Η F40 παραγωγής διαθέτει έναν V6 twin-turbo κινητήρα 2,9 L, που αποδίδει ισχύ 478 PS και 577 Nm ροπής. Ένα χειροκίνητο πέντε σχέσεων ήταν το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο video που η Liberty Walk δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube παρουσιάζονται επίσης ένα Mazda με περιστροφικό κινητήρα, ένα τροποποιημένο Lexus LX 600, μία Lamborghini Murcielago και ένα Nissan. Όλα αναμένεται να εκτεθούν στο Σαλόνι του Τόκιο.