Η Geely παρουσίασε το ενδιαφέρον Geometry


Ο κινεζικός όμιλος παρουσίασε στην Κίνα το νέο Geometry δείχνοντας την δυναμική της εταιρίας στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/4/2019

Από την στιγμή που η Volvo, η Polestar, η Lotus, η Lynk&Co και η μισή Smart (πρόσφατα πωλήθηκε το 50%) ανήκει στον όμιλο της Geely, τότε κάθε τι νέο γύρω από αυτή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ευρώπη. Όπως για παράδειγμα η είδηση πως μέχρι το 2025 θα λανσαριστούν 10 νέα μοντέλα Geely και ένα από αυτά παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Σιγκαπούρη.

Ο λόγος για το Geometry A που θα πλαισιώσει το Geely GE11. To νέο ηλεκτρικό Geely θα πωλείται σε δύο εκδόσεις μπαταριών. Την μικρότερη των 51,9 kWh με αυτονομία στα 410 km (κατά NEDC) και την μεγαλύτερη των 61,9 kWh που μπορεί να ταξιδέψει για πάνω από 500 km με μία μόνο φόρτιση.

Και οι δύο εκδόσεις εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 120 kW και 250 Nm. Όσο για την επίδοση του 0-100 km/h αυτή ολοκληρώνεται σε 8,8 sec. Σε ταχυφορτιστή το Geometry A μπορεί να φορτίσει από το 30% έως το 80% την μπαταρία του σε μόλις 30 min.

Φυσικά ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού με κάμερες και ραντάρ, καθώς και ημιαυτόνομα συστήματα επιπέδου 2. Πέρα από την αγορά της Κίνας το Geometry 2 θα λανσαριστεί και σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, όπως είναι της Νορβηγίας και της Γαλλίας.