Η Jeep παρουσίασε το ανανεωμένο Avenger (photos)


Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023 στην Ευρώπη αναβαθμίζεται εν όψει του 2024, προσφέροντας περισσότερη άνεση και πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 29/11/2023

Το Jeep Avenger, που κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2023» στην Ευρώπη, έχει ξεπεράσει εδώ και πολλούς μήνες τις 40.000 πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Jeep το «προίκισε» με ήπια υβριδική έκδοση (eHybrid) και την Τετάρτη (29/11) παρουσίασε την πρώτη ανανέωσή του, εν όψει της νέας χρονιάς (MY24)!

Τι αλλάζει στο model year 2024 σε σχέση με το υπάρχον; Σύμφωνα με την Stellantis, το νέο Avenger προσθέτει βελτιώσεις στον τομέα της άνεσης, με στοιχεία όπως η Open-Air Sky οροφή για ακόμα μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση, αλλά και το κάθισμα οδηγού Powered Driver Seat με λειτουργία μασάζ και δερμάτινα υλικά, που προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιτυχία του Jeep Avenger στην Ευρώπη, με ήδη περισσότερες από 40.000 παραγγελίες να έχουν καταχωρηθεί. Τώρα έχουμε ενισχύσει την προσφορά μας, με πλήρη γκάμα κινητήρων και νέα στοιχεία βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού, όπως το ‘Open-Air Sky Roof’, για να ενισχύσουμε το στοιχείο ελευθερίας επιλογής του DNA της Jeep», τόνισε ο επικεφαλής του brand στην Ευρώπη, Eric Laforge.

Το Avenger διατηρεί τα γνωστά κινητήρια σύνολα. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τον ηλεκτροκινητήρα 400V των 156 PS και 260 Nm, που προσφέρει συνδυασμένη αυτονομία 400 km και έως 600 km σε αστικό κύκλο και ανακτά αυτονομία 30 km σε μόλις 3 λεπτά, αν συνδεθεί με ανάλογο ταχυφορτιστή.

Η έκδοση eHybrid έχει ως βάση τον 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,2 L των 100 PS και 205 Nm και συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 29 PS και 55 Nm, ενώ είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, το οποίο ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα. Το κινητήριο σύνολο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη οικονομία καυσίμου ενώ μολύνει με 15% λιγότερο CO2 το περιβάλλον, σε σχέση με συμβατικούς κινητήρες που διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, η αμιγώς θερμική έκδοση έχει στην «καρδιά» της τον βενζινοκινητήρα 1,2 L των 100 PS στις 5.500 rpm και τη ροπή των 205 Nm στις 1.750 rpm, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Σύμφωνα με την Stellantis, στο νέο Avenger MY24 εισακούστηκαν τα σχόλια των πελατών, με αποτέλεσμα να έχει απλοποιημένη γκάμα εκδόσεων, με επιλογή χαρακτηριστικών και στοιχείων που ικανοποιούν τις προσδοκίες τους. Ο σχετικός «ορθολογισμός» φτάνει και στο κομμάτι της τιμής, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, «για παράδειγμα η 100% ηλεκτρική έκδοση θα επωφεληθεί από μείωση τιμής που μπορεί να φτάνει έως τις 2.000 € σε σχέση με το MY23 για τα ίδια επίπεδα εξοπλισμού».

Η έκδοση Longitude του νέου Avenger διαθέτει εξωτερικά ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, χειρολαβές στο χρώμα του αμαξώματος και γκρι, κομψές, ποδιές. Στο εσωτερικό το ταμπλό είναι σε μαύρο χρώμα, η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων 7 ιντσών, η οθόνη του infotainment 10,25, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του, μεταξύ άλλων, cruise control, σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα επιτήρησης οδηγού, σύστημα ελέγχου κατάβασης, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ηλεκτρικό χειρόφρενο. Στην ηλεκτρική έκδοση συναντά κανείς και αυτόματο σύστημα κλιματισμού, αλλά και είσοδο χωρίς κλειδί.

Στο επίπεδο εξοπλισμού Altitude υπάρχουν επιπλέον ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ασημένιες ποδιές, υφασμάτινα premium καθίσματα, ρυθμιζόμενο ύψος «πατώματος» στο χώρο αποσκευών, τιμόνι από συνθετικό δέρμα, adaptive cruise control και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών.

Τέλος, η έκδοση Summit διαθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, full LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, εσωτερικό φωτισμό διαφόρων χρωμάτων, είσοδο και εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί, επαγωγική φόρτιση smartphone, ανίχνευση τυφλού σημείου, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, αισθητήρες παρκαρίσματος 360 μοιρών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα πορτμπαγκάζ. Στην ηλεκτρική και υβριδική έκδοση υπάρχει σύστημα Αυτόνομης Οδήγησης επιπέδου 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμιγώς θερμική έκδοση θα είναι διαθέσιμη, σε όλες τις αγορές, στα επίπεδα εξοπλισμού Longitude και Altitude.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβολίζει το παιδί στο παρμπρίζ του Jeep Avenger (photos)

Ο σχεδιαστής του Jeep Avenger μιλάει στο Car and Driver για το δημιούργημά του

Το Jeep Gladiator αποχαιρετά την Ευρώπη με την ειδική έκδοση FarOut Final Edition