Η κατακόκκινη Ferrari F50 του Rod Stewart βγαίνει στο σφυρί (photos)


Ο Rod Stewart πουλά για ακόμη μία φορά ένα από τα αυτοκίνητα της πλούσιας συλλογής του, το οποίο μάλιστα μπορεί να «πιάσει» μέχρι και 3 εκατ. ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: COLLECTING CARS
  • 3/11/2023

Λίγα είναι τα μοντέλα εκείνα που προκαλούν δέος ανάλογο με αυτό της Ferrari F50. Από το λανσάρισμά της, το 1995, μέχρι και σήμερα, έχει υπάρξει συνώνυμο της ταχύτητας, της κομψότητας και της ιταλικής φινέτσας. Μία από τις ελάχιστες μονάδες που παράχθηκαν ανήκε στον αστέρα της μουσικής σκηνής, Rod Stewart και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω του Collecting Cars.

Ο Stewart, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του στα πανάκριβα και εξαιρετικά σπάνια supercars, την πήρε στα χέρια του ολοκαίνουρια. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1996 και κατέφτασε στο γκαράζ του Βρετανού τον Ιούλιο του 1997. Έκτοτε, έχει αλλάξει χέρια 6 φορές, με τον τρέχοντα οδηγό της να την πουλά μετά από σχεδόν 3 χρόνια ιδιοκτησίας.

Ο χιλιομετρητής έχει σταματήσει στα 10.998 μίλια, δηλαδή 17.700 km, και το όχημα βρίσκεται σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση, όμως φυσικά αυτό δεν εκπλήσσει, αφού κάθε ιδιοκτήτης ενός τέτοιου «διαμαντιού» της αυτοκίνησης συνηθίζει να φροντίζει το αυτοκίνητό του.

Τον Αύγουστο του 2023, η F50 του Rod Stewart πέρασε από ετήσια συντήρηση, όπου αντικαταστάθηκε ο συμπλέκτης της. Όλα τα μέρη της πανέμορφης Ιταλίδας είναι αυθεντικά, όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό Ferrari Classiche που αποκτήθηκε το 2014. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το κάλυμμα παραμένει ο απαράμιλλου κάλλους ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 χωρητικότητας 4,7 L απόδοσης 519 PS, όπως και το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εκτός αυτού, το όχημα πέρασε μια περίοδο εκτεταμένων τροποποιήσεων, που είδαν το αμάξωμά του να βάφεται σκούρο γκρι και τα καθίσματα να ντύνονται με διαφορετικό ύφασμα. Αργότερα όμως, επανήλθε στις αυθεντικές του, εργοστασιακές προδιαγραφές, αποκτώντας το πιστοποιητικό Ferrari Classiche.

Ο τυχερός αγοραστής θα λάβει, μαζί με το αυτοκίνητό του, τον κόκκινο φάκελο που ποθεί κάθε ιδιοκτήτης Ferrari, από το τμήμα Classiche, όπως και αυθεντικά έγγραφα που συνδέουν τη συγκεκριμένη F50 με τον Rod Stewart, αλλά κι άλλα «συνοδευτικά», όπως για παράδειγμα τη σκληρή οροφή της, ειδικές θήκες και βαλίτσες, ένα ζευγάρι αγωνιστικά παπούτσια F50 και δύο κλειδιά.

Αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά για αυτή τη μονάδα της θρυλικής Ferrari F50 ανέρχεται στις 2.400.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή στα 2.764.426 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ferrari F40 του Alain Prost βγαίνει «στο σφυρί» (photos)

Είναι πολλά τα λεφτά... Ferrari - Σπάει το ρεκόρ του ακριβότερου αυτοκινήτου με σήμα το «αλογάκι»

Σε αυτή τη χώρα μία στις τέσσερις Ferrari έχει γυναίκα οδηγό