Ακούστε τον Nettuno V6 της νέας Maserati GranCabrio να «γρυλίζει» (video)


Η Maserati θα τραβήξει το κάλυμμα από την GranCabrio, δηλαδή την «ανοιχτή» έκδοση της GranTurismo, στις 29 Φεβρουαρίου.

  • ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 25/2/2024

Η Maserati δημοσίευσε ένα teaser της GranCabrio, κάνοντας γνωστό ότι το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου. Στο σχετικό video, ο εμβληματικός Nettuno V6 κινητήρας «ουρλιάζει» σε κάποια γραφική τοποθεσία της Ιταλίας, με την αυτοκινητοβιομηχανία να μην αποκαλύπτει πολλά παραπάνω.

Η GranCabrio θα είναι ουσιαστικά η κάμπριο έκδοση της GranTurismo, η οποία παρουσιάστηκε το 2022. Αυτό υποδεικνύεται κι από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, στις οποίες εμφανίζεται ένα πρωτότυπο με τις αναλογίες και το σουλούπι της GranTurismo, με τη μοναδική διαφορά να εντοπίζεται στη μαλακή οροφή του.

Κάτω από το κάλυμμα θα κρύβεται ο twin turbo Nettuno V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,0 L, τον οποίο βρίσκει κανείς και στην MC20. Η βασική έκδοση, Modena, αναμένεται να έχει ισχύ 496 PS και 600 Nm ροπής, όπως κι η αντίστοιχη έκδοση της GranTurismo, ενώ η Trofeo θα αγγίζει τα 557 PS και 650 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις της κορυφαίας εκδοχής της θα κάνει τα 0-100 km/h σε 3,2 sec, με την τελική της ταχύτητα να ανέρχεται στα 320 km/h.

Ταυτόχρονα, οι Ιταλοί ετοιμάζουν και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την GranCabrio Folgore. Εδώ, για την κίνηση θα είναι υπεύθυνοι τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο τοποθετημένοι στον πίσω, κι ένας στον μπροστινό άξονα, συνολικής απόδοσης 761 PS και 1.350 Nm ροπής, όπως ακριβώς και στην GranTurismo Folgore.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Maserati: Έρχονται νέα ηλεκτρικά μοντέλα με εξωπραγματικές επιδόσεις

Δείτε πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20 στην Ιταλία (video)

Maserati GT2: Το νέο αγωνιστικό «όπλο» των Ιταλών που βασίζεται στην MC20 (photos)