Η Mercedes-AMG A45 S «αγριεύει» χάρη στην έκδοση Limited Edition (photos)


Η Mercedes-AMG... περιποιείται την A45 S 4MATIC plus και τής προσφέρει ένα άκρως ιδιαίτερο και αποκλειστικό λουκ που λίγοι θα αποκτήσουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ AG
  • 15/2/2024

Η Mercedes προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας έκδοσης, περιορισμένης παραγωγής, για την AMG A45 S 4MATICplus, με το όνομα Limited Edition και άνοιξε τις παραγγελίες της στην αγορά της Γερμανίας.

Πρόκειται για παραλλαγή που διαθέτει μια σειρά από οπτικές αναβαθμίσεις και προσθήκες που αγριεύουν την εμφάνιση του hatchback. Ξεκινώντας από τα βασικά: Για πρώτη φορά, ένα compact μοντέλο της εταιρείας λαμβάνει την απόχρωση AMG green hell magno σε ματ φινίρισμα. Το έντονο πράσινο χρώμα του αμαξώματος έχει συνδυαστεί με κίτρινες λεπτομέρειες.

Εκτός αυτού, έχουν προστεθεί μαύρα γραφικά στις πόρτες, όπως κι ένα μεγάλο αυτοκόλλητο στο καπό με το σήμα του αγωνιστικού βραχίονα της Mercedes, AMG. Η Limited Edition έκδοση περιλαμβάνει τα πακέτα AMG Night Package I και II, που προσφέρουν αρκετές σκουρόχρωμες λεπτομέρειες, όπως και το AMG Aerodynamics Package, που χαρίζει στην AMG A45 S μία μεγάλη πίσω αεροτομή.

Οι σφυρήλατοι τροχοί 19 ιντσών είναι αποκλειστικοί για το μοντέλο. Έχουν 7 ακτίνες κι είναι βαμμένοι μαύροι ματ και φέρουν κίτρινα στοιχεία.

Ο ίδιος συνδυασμός του μαύρου με το κίτρινο συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου έχουν τοποθετηθεί λογότυπα '45 S' στα προσκέφαλα και τα πατάκια, ενώ στα μαρσπιέ των θυρών έχουν προστεθεί σήματα του τμήματος AMG.

Παρά τις εκτεταμένες αλλαγές στην εμφάνισή της, η Mercedes AMG A45 S Limited Edition φέρει τον ίδιο turbo τετρακύλινδρο χωρητικότητας 2,0 L που βρίσκει κανείς και στο συμβατικό μοντέλο και συνοδεύεται από το ίδιο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC plus. Αποδίδει 421 PS κι επιτρέπει στο πανίσχυρο hatchback να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 km/h.

Σύμφωνα με τη Mercedes, η έκδοση Limited Edition κοστίζει επιπλέον 14.280 ευρώ σε σχέση με το βασικό μοντέλο στη Γερμανία και θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές μέχρι τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW M240i εναντίον Audi RS3 και AMG A45 S στο 400άρι (video)

Το facelift της Mercedes-AMG A45 πλησιάζει!

Volkswagen Golf R Vs Mercedes-AMG A45 S: Γερμανικός εμφύλιος για την κορυφή (Video)