Η Mercedes-AMG GT Black Series ζωγραφίζει στο Hockenheim (Video)


Η καινούργια Mercedes-AMG GT Black Series αποδείχτηκε ταχύτερη στην πίστα του Hockenheim, ξεπερνώντας ακόμη και την Porsche 911 GT2 RS MR που κατείχε το ρεκόρ σε αυτή, για όχημα παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: SPORT AUTO.
  • 14/10/2020

Ο συναγωνισμός για το ποιος κατασκευαστής θα είναι ταχύτερος σε μια πίστα είναι έντονος και διαρκής. Οι εταιρείες, κινούμενες στο παρασκήνιο και με σχετική μυστικότητα κάθε φορά, εξελίσσουν τα οχήματά τους και προσπαθούν για την ιδιότυπη φήμη που τους προσδίδει ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην κατηγορία του. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την καινούργια Mercedes-AMG GT Black Series. Η ομάδα που τη δημιούργησε είδε τους κόπους της να ανταμείβονται στην πίστα του Hockenheim, δηλαδή εκεί που πραγματοποιείτο το γερμανικό Grand Prix Formula 1.

Η νέα GT Black Series έχει τετράλιτρο V8 κινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 730 PS/6.700-6.900 rpm και μέγιστη ροπή 800 Nm/2.000-6.000 rpm. Το αμάξωμά της διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα που συμβάλλουν στον χαρακτήρα της και στα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με τη Mercedes-AMG, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,2 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 325 km/h.

Στην προσπάθεια συμμετείχε ο κ. Christian Gebhardt, οδηγός αγώνων και συνεργάτης του «Sport auto», ο οποίος γνωρίζει καλά την πίστα και οδηγεί τα αυτοκίνητα διάφορων εταιρειών οι οποίες θέλουν να καταρρίψουν το ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε αυτή. Στο παρακάτω βίντεο, μπορούμε να δούμε την προσπάθειά του η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσει χρόνο 1’.43’’:3. Το προηγούμενο κατείχε μια Porsche 911 GT2 RS MR («Manthey Racing»), με τον ίδιο πίσω από το τιμόνι της. Πληροφοριακά, ο χρόνος που είχε κάνει τότε (σημ.: Νοέμβριος 2019) ήταν 1’.43’’:5. Ο χρόνος της καινούργιας GT Black Series ήταν επίσης ταχύτερος τόσο από αυτόν της McLaren 720S (ομοίως, 1':43''.5) όσο και της Ferrari 488 Pista (1':45''.9), τις οποίες είχε οδηγήσει ο ίδιος..