Η Mercedes-Benz G-Class γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μια έκδοση πολλών... καρατίων!


Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Mercedes-Benz ξεκίνησε την παγκόσμια καμπάνια της ειδικής έκδοσης G-Class Stronger Than Diamonds Edition που θα παραχθεί σε μόλις 300 μονάδες. 

  • ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz AG
  • 14/2/2024

Βάση γι' αυτή τη σπέσιαλ έκδοση του εμβληματικού SUV αποτελεί η Mercedes-Benz G500 με τον τετράλιτρο V8 κινητήρα της φίρμας που αποδίδει 422 PS και 610 Nm ροπής. Η εν λόγω έκδοση έχει δεχθεί μπόλικη φροντίδα από το πρόγραμμα εξατομίκευσης Manufaktur της φίρμας. Έτσι το αμάξωμα είναι βαμμένο σε χρώμα τριανταφυλλιάς γκρι magno που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι αυτήν την ειδική έκδοση.

Η χλιδάτη αναβάθμιση όμως ξεκινά μόλις ανοίξει κανείς τις πόρτες καθώς διαμάντια 0,25 καρατίων είναι τοποθετημένα στις ασφάλειες και των τεσσάρων θυρών των οποίων το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ οι εξωτερικές λαβές διαθέτουν ανάγλυφο διαμαντένιο λογότυπο. Ακόμη και το κλειδί του αυτοκινήτου έχει μοναδικό σχεδιασμό με ασημί σήμα στην πίσω πλευρά που φέρει το όνομα της ειδικής έκδοσης και τα διαμαντένια διακριτικά.

Ο εσωτερικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης επένδυση Manufaktur σε μαύρο δέρμα νάπα με ραφές σε αντίθεση με τριανταφυλλί χρώμα. Το δάπεδο έχει πατάκια με βαθύ πέλος, ενώ η χειρολαβή στην πλευρά του συνοδηγού και τα φωτιζόμενα μαρσπιέ εισόδου από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν το σήμα της έκδοσης Stronger than Diamonds.  

Διατίθεται και ανάλογη κουκούλα για το αυτοκίνητο με τα ανάλογα γραφικά ενώ οι πελάτες θα λάβουν πιστοποιητικό από το Responsible Jewellery Council (RJC) που διασφαλίζει ότι τα διαμάντια προέρχονται από ηθικά, κοινωνικά και οικολογικά υπεύθυνες πηγές. Όσο για την τιμή καταλόγου στη Γερμανία; Στα 175.000 ευρώ τη στιγμή που η απλή G500 στοιχίζει 130.203 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes: Τα δεδομένα για τη μικρή G-Class - Πότε θα παρουσιαστεί, πώς θα ονομάζεται

Η νέα Mercedes G-Class δεν έχει ερπύστριες αλλά κάνει επιτόπια στροφή 360 μοιρών! (video)

Μία Mercedes G-Wagen του 1980... απέναντι στην Brabus G800 των 800 PS (video)