Ιεροσυλία: Το Fast & Furious αφήνει τα Nitro και... κινείται ηλεκτρικά (videos)


Μπορείτε να φανταστείτε τον Vin Diesel να ψάχνει απεγνωσμένα ταχυφορτιστή για να "φουλάρει" το θηρίο του; 

  • 19/10/2022

Αν πριν από 21 χρόνια τολμούσε κανείς να προβλέψει ότι η διάσημη σειρά ταινιών Fast & Furious, που αγάπησαν εκατομμύρια petrolheads σε όλο τον πλανήτη, θα απαρνηθεί στο μέλλον τα τεράστια τελικά των εξατμίσεων, τις νιτρομπουκάλες και θα "ασπαστεί" το ηλεκτρισμό, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον χαρακτήριζαν «τρελό».

Τα χρόνια πέρασαν, οι ταινίες εξελίχθηκαν σε... χήνες που γεννούν χρυσά αυγά σημειώνοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει τα τελευταία βήματα πριν εισέλθει πλήρως στην εποχή των μηδενικών ρύπων.

Την ίδια στιγμή η σειρά ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 10η ταινία (σε δύο διαδοχικά films) με την οποία θα κλείσει οριστικά (;) o κύκλος της και παράλληλα οι «τρελοί» που τόλμησαν να κάνουν την παραπάνω πρόβλεψη θα δικαιωθούν!

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκε video από το κανάλι «German in Venice» που τραβήχτηκε στην περιοχή του Los Angeles που γίνονται τα γυρίσματα και αποκαλύφθηκαν μερικά από τα μοντέλα που θα εμφανιστούν στο δημοφιλές franchise

To ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT Concept.
To ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT Concept.

Το πρώτο είναι το Dodge Charger Daytona SRT Concpet που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι και αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα των muscle cars στην εποχή του ηλεκτρισμού, με την έκδοση παραγωγής να έρχεται κάπου το 2024.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι φυσικά η φωτιζόμενη μάσκα που μπορεί να προσφέρει μοναδικά πλάνα, ειδικά τις νυχτερινές ώρες των γυρισμάτων.

Ένα άλλο brand που έχει μεγάλη κινηματογραφική ιστορία είναι η Delorean, που θα βρίσκεται και αυτή στο "cast" με το ηλεκτρικό πρωτότυπο Alpha5.

Ο αρχικός σκοπός του video ήταν να καταγράψει δύο διαμαρτυρόμενες ομάδων πολιτών. Η πρώτη αντιδρούσε στη φασαρία που γίνεται στα γυρίσματα, διαταράσσοντας την ηρεμία της περιοχής και η δεύτερη ήταν ενάντια στο ύφος της ταινίας, θεωρώντας ότι δεν προάγει τις αρχές της οδικής ασφάλειας και «φουσκώνει» τα μυαλά των νέων που υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

To Delorean Alpha5
To Delorean Alpha5

Όμως όσο περνούσαν οι ώρες και έπεφτε βαρύ το σκοτάδι (μετά το 17:35 του video) ξαφνικά εμφανίστηκαν τα δύο παραπάνω ηλεκτρικά concept και έτσι το κανάλι έβγαλε... λαβράκι.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τους petrolheads αφού στο video εμφανίζεται επίσης ένα Dodge Charger R/T που παράγει έναν τραχύ ήχο από την εξάτμιση, ενώ το κανάλι «Fast Family» στο YouTube δημοσίευσε ακόμα ένα video όπου εμφανίζεται ένα Lexus IS 500 F Sport Performance να παίζει "κυνηγητό" με μία κάμερα.