Kia EV6 X-Line Special Edition: To ηλεκτρικό SUV ετοιμάζεται για off-road περιπέτειες


Πόσο πιθανό είναι το Car of The Year 2022 να αποκτήσει ένα υπερυψωμένο και αρκετά πιο σκληροτράχηλο στην όψη "αδελφάκι";

  • 4/4/2022

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα σκίτσο από μία υπερυψωμένη και σχεδιαστικά ανανεωμένη έκδοση του Kia Ev6 που φέρει την ονομασία X-Line Special Edition. Προφανώς η Kia δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για τον αν το συγκεκριμένο σκίτσο παρουσιάζει ένα από τα επόμενα μοντέλα της, ωστόσο η πρόταση φέρει μια σειρά νέων στοιχείων που αξίζουν την προσοχή μας.

Αν εξαιρέσει κανείς την αιχμηρή σχεδιαστική γραμμή, το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το αυξημένο ύψος που του δίνει ξεκάθαρα έναν off-road χαρακτήρα. Σε αυτό συμβάλει τόσο η σειρά των έξτρα προβολέων που έχουν ενσωματωθεί στο μπροστά μέρος της οροφής όσο και οι τεράστιοι θόλοι με τους επίσης τεράστιους τροχούς.

Αν και εφόσον η πρόταση ξεπήδησε πράγματι από τα συρτάρια της Kia γίνεται εμφανές ότι οι Κορεάτες θέλουν να προσθέσουν στη γκάμα τους ένα όχημα που θα αποτελεί δέλεαρ για όσους θέλουν να κινηθούν εκτός δρόμου.

Έχοντας ως δεδομένο ότι το Kia EV6 παρουσιάστηκε πρόσφατα, στο εσωτερικό δεν αναμένεται να υπάρξουν ρηξικέλευθες αλλαγές σε σχέση με αυτά που έχουμε ήδη δει. Έτσι λογικά θα δούμε ξανά το εντυπωσιακό ταμπλό που δεσπόζουν οι δύο κυρτές οθόνες 12.3 ιντσών και στις οποίες περιλαμβάνονται όλες οι λειτουργίες και πληροφορίες του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά θυμίζουμε πως το Kia EV6 έρχεται στην κορυφαία του τετρακίνητη έκδοση, την GT, με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 585 PS και 740 Nm ροπής. Αυτό το σύνολο αναμένεται να είναι η βάση και της off-road πρότασης με τις ανάλογες φυσικά τροποποιήσεις.

Τέλος, θυμίζουμε πως το Kia EV6 κατέκτησε το διάσημο βραβείο “Car of The Year 2022”κερδίζοντας τον σκληρό ανταγωνισμό των Renault Mégane E-Tech, Hyundai IONIQ 5, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E και Cupra Born.