Lamborghini: Ετοιμάζει μία τελευταία «ακραία» έκδοση της Huracan πριν έρθει ο διάδοχός της


Οι Ιταλοί αποχαιρετούν τη Huracan με μία τελευταία ειδική έκδοση, η οποία θα ονομάζεται STJ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 5/3/2024

Η Lamborghini Huracan ετοιμάζεται να υποδεχτεί ακόμη μία, τελευταία ειδική έκδοσή της, πριν αποχαιρετήσει τη γραμμή παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Sant'Agata Bolognese. Πρόκειται για την 'Huracan STJ', της οποίας η ονομασία κατοχυρώθηκε από τη Lamborghini μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πατεντών και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι η Huracan βρισκόταν εκτός αποθέματος, με την εναπομείνασα παραγωγή να ολοκληρώνεται το 2024. Επομένως, η STJ δεν πρόκειται να είναι ευρέως διαθέσιμη.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει την STJ να είναι ένα μοντέλο αποκλειστικά για την πίστα, είτε με αρκετές αγωνιστικές επιρροές, ενδεχομένως ανεβάζοντας την Huracan STO ένα «σκαλοπάτι» παραπάνω. Πάντως, το λογότυπό της μοιάζει αρκετά με εκείνο της Aventador SVJ, δηλαδή της πιο «ακραίας» έκδοσης του πανίσχυρου οχήματος.

Η Huracan STJ θα μπορούσε να τοποθετηθεί ανάμεσα στην STO και την αγωνιστική GT3 στην γκάμα του προϊόντος, συνδυάζοντας τις επιδόσεις για την πίστα με ένα πακέτο αναβαθμίσεων που θα την κάνουν πιο προσιτή.

Υπενθυμίζουμε ότι η STO φέρει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 χωρητικότητας 5,2 L που αποδίδει 640 PS και 600 Nm ροπής, ο οποίος της επιτρέπει να κάνει τα 0-100 km/h σε 3 sec και τα 0-200 km/h σε 6 sec, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 310 km/h. Αναμένεται λοιπόν ότι κι η STJ θα διατηρήσει την ίδια κινητήρια μονάδα.

Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον V10 να κάνει τα «μαγικά» του, αφού ο διάδοχος της Huracan θα εξοπλιστεί με έναν μικρότερο κινητήρα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν twin-turbo κινητήρα V8, που θα συνοδεύεται από PHEV τεχνολογία, με το νέο μοντέλο να κάνει πρεμιέρα εντός του έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλησιάζει η ώρα της υβριδικής Lamborghini Urus – Η πρώτη διαρροή (photo)

Lamborghini: Αποχαιρετισμός στα Απέννινα Όρη για τον V10 της Huracan (video-photos)

Lamborghini: Η νέα επετειακή έκδοση της Huracan STO... πετάει φωτιές! (photos)