Πλησιάζει η ώρα της υβριδικής Lamborghini Urus – Η πρώτη διαρροή (photo)


Η υβριδική Lamborghini Urus θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες και οι διαρροές έχουν ήδη ξεκινήσει, ανάμεσα στις οποίες και η πρώτη φωτογραφία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MEDIA SITE LAMBORGHINI
  • 23/2/2024

Εδώ και αρκετό καιρό, οι Ιταλοί της Lamborghini βρίσκονται στη διαδικασία δοκιμών και εξέλιξης της PHEV έκδοσης της Urus. Πολλές φορές το νέο μοντέλο έχει θεαθεί να κάνει δοκιμές, προσφέροντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ήδη γνωρίζουμε ότι το βασικό σχήμα του οχήματος θα παραμείνει ίδιο με εκείνο του τρέχοντος μοντέλου, όμως αρκετά στοιχεία του θα επανασχεδιαστούν, όπως για παράδειγμα η γρίλια κάτω από τα πίσω φώτα. Αυτό ακριβώς το τμήμα της Urus εμφανίζεται στη δημοσίευση του Varryx, γνωστού για τα «κατασκοπευτικά» του καθήκοντα στο κανάλι του στο YouTube.

Πρόκειται για το πρώτο teaser που θα κάνει η Lamborghini για το νέο της προϊόν στο περιοδικό που δημοσιεύει μηνιαίως, το οποίο διέρρευσε πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Στην εικόνα φαίνεται επίσης μία μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ στο κάτω μέρος, υπάρχει η επιγραφή «Dare to live more» (μτφρ.: «Τόλμησε να ζήσεις περισσότερο»). Οι Ιταλοί υπόσχονται μία «πιο ισχυρή οδηγική εμπειρία, που θα προκαλέσει πιο δυνατά συναισθήματα από ποτέ».

Φυσικά, το κομμάτι του μοντέλου που περιμένουμε να «γνωρίσουμε» περισσότερο απ' όλα είναι εκείνο του εξηλεκτρισμένου κινητηρίου συνόλου. Όλα δείχνουν ότι η PHEV Urus θα διατηρήσει τον V8 twin-turbo κινητήρα της, ο οποίος θα συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς αναμένεται να ξεπεράσει τους 700 PS, ενώ θα τοποθετηθεί ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ίσως αυτό που βρίσκει κανείς στη Revuelto.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί, μάλιστα, ότι η υβριδική Urus θα είναι η μοναδική έκδοση του SUV που θα παραμείνει στην γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας από τα τέλη του 2024, αφού όλες οι αμιγώς θερμικές εκδόσεις της, που έχουν ήδη βγει εκτός αποθέματος, θα αποσυρθούν. Εξάλλου, το 2029 θα έρθει η 100% ηλεκτρική Urus, σύμφωνα με τα πλάνα της Lamborghini.

Όλες οι απορίες θα λυθούν «σύντομα» όπως λένε κι οι ίδιοι οι Ιταλοί, αφού η plug-in hybrid έκδοση της Urus θα παρουσιαστεί εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12: Μια ειδική έκδοση για 40 «τυχερούς» (photos)

Η Lamborghini Urus S ντριφτάρει στο ηφαιστειακό έδαφος της Αίτνας (video)

Η Lamborghini Urus Performante στην υπηρεσία της αστυνομίας του Ντουμπάι (photos)