Ντεμπούτο για την υβριδική Lancia Ypsilon - H τιμή της στην Ιταλία (photos)


H MHEV έκδοση της νέας Lancia Ypsilon παίρνει τη σκυτάλη από την EV έκδοση και ξεκινά την εμπορική της πορεία.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: LANCIA
  • 20/3/2024

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Lancia τράβηξε μετά από μεγάλη αναμονή το κάλυμμα και παρουσίασε στο κοινό την τρίτη γενιά της Ypsilon. Στο ντεμπούτο της αποκαλύφθηκε μόνο η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τον ηλεκτροκινητήρα των 156 PS, την μπαταρία των 51 kWh και την αυτονομία των 403 km.

Ωστόσο, γνωρίζαμε ότι ο όμιλος Stellantis θα ακολουθήσει το «μονοπάτι» των Opel Corsa, Peugeot 208 προσθέτοντας στις επιλογές του μοντέλου και υβριδική έκδοση.

Αυτό συνέβη πριν από λίγες ώρες όπου στην πατρίδα της Lancia, την Ιταλία, άνοιξαν τα βιβλία των παραγγελιών για την Ypsilon Edizione Limitata Cassina MHEV.

Κάτω από το καπό υπάρχει η τελευταία έκδοση του τρικύλινδρου κινητήρα 1.2 L., αποδίδει 100 PS, συνδυάζεται με μπαταρία 48V και προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,3 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 km/h.

Αισθητικά οι διαφορές ανάμεσα στην υβριδική και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση είναι μικρές, με την πιο σημαντική να εντοπίζεται πάνω από τη μάσκα όπου υπάρχουν 4 ανοίγματα για να διοχετεύεται αέρας στο θερμικό μοτέρ. Από εκεί και πέρα τα φωτιστικά σώματα διατηρήθηκαν όπως και οι 17άρες ζάντες που έχουν ενσωματώσει το «Υ» στη σχεδίασή τους. Εξίσου παρόμοια είναι και η εικόνα στο εσωτερικό.

Στην Ιταλία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την μοναδική προς το παρόν διαθέσιμη έκδοση της υβριδικής Lancia Ypsilon με αρχική τιμή τα 28.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι στην ίδια χώρα οι τιμές για την ηλεκτρική έκδοση Cassina ξεκινούν από τα 39.999 ευρώ και σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμη σε 1.906 μονάδες, αριθμός που προέκυψε από το έτος ίδρυσης της εταιρείας.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα η Lancia αποκάλυψε το αναθεωρημένο λογότυπο HF που θα τοποθετηθεί στην κορυφαία από πλευράς επιδόσεων Ypsilon. Η συγκεκριμένη θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, η δύναμη θα φτάνει τους 240 PS και η επίσημη αποκάλυψη αναμένεται το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lancia: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 117 χρόνια από τη ίδρυσή της (video)

Δείτε τη Lancia Delta Evo του Loeb να τυλίγεται στις φλόγες! (video)

Σε δημοπρασία η «θρυλική» Lancia HF Integrale Evo II του Mr Bean (photos)