Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Διαφημίσεις αυτοκινήτων με τετράποδους πρωταγωνιστές (videos)


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, παρουσιάζουμε τα σποτ των εταιριών με το ζωικό βασίλειο να μπαίνει σε πρώτο πλάνο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: SUBARU
  • 4/10/2023

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και προφανώς δεν μιλάμε για μια γιορτή αλλά για ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε όλους τους ανθρώπους ώστε να τους ευαισθητοποιήσει για την προστασία της πανίδας του πλανήτη.

Πρώτη φορά γιορτάστηκε το μακρινό 1931 στη Φλωρεντία σε συνέδριο περιβαλλοντιστών και αφορούσε τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση. Με τα πέρασμα των ετών ήρθε η διεύρυνση και πλέον αφορά όλα τα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν όλο και πιο συχνά τα ζώα για να πρωταγωνιστήσουν στις διαφημιστικές τους καμπάνιες. Η παρουσία τους είναι συνήθως χιουμοριστική και δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στον θεατή.

Παρακάτω θα βρείτε καμπάνιες 5 εταιρειών οι οποίες αποφάσισαν να βάλουν σε πρώτο πλάνο τα τετράποδα, με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο, να αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή.  

Mercedes-Benz

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η Mercedes θέλησε να επικοινωνήσει τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας της E-Class με έναν έξυπνο τρόπο. Στο διαφημιστικό χρησιμοποίησε μια παρέα ζώων σε ένα δάσος τα οποία μόλις αντίκρισαν το γερμανικό sedan άρχισαν να λικνίζονται στον ρυθμό του «Stayin Alive».

KIA

Στην καμπάνια της Kia για το EV6 επιλέχθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος να δοθεί σε έναν... σκύλο ρομπότ. Το video, το οποίο προβλήθηκε στο τελευταίο Superbowl και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις, δείχνει το ρομποσκυλάκι να κάνει τα πάντα για να φτάσει στην αγκαλιά του οδηγού. 

Subaru

Η Subaru έχει συνδέσει εδώ και χρόνια τη φίρμα της με τα ζώα και αυτό το πέτυχε χρησιμοποιώντας την οικογένεια Barkley σε πολλά από τα διαφημιστικά της. Αναφερόμαστε σε μία τετραμελή οικογένεια με Golden Retriever τα οποία χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τα αυτοκίνητα της εταιρείας και βιώνουν καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να συνδεθεί κάθε οδηγός.

Chevrolet

Καλοί οι σκύλοι αλλά η Chevrolet έχει επιλέξει στα διαφημιστικά της να δώσει τον κεντρικό ρόλο σε έναν γάτο, τον Walter. Το περίεργο είναι ότι το τετράποδο που εμφανίζεται στην τελευταία διαφήμιση του Silverado έχει... περίεργη συμπεριφορά και θυμίζει αρκετά σκύλο. Όσοι έχουν εμπειρία από γάτες γνωρίζουν ότι δύσκολα μπορείς να τις βάλεις σε... καλούπια και αυτός είναι ο λόγος που στο παρακάτω διαφημιστικό χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία CGI (Computer-Generated Imagery) για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα.

Jeep

Η τελευταία διαφήμιση της Jeep για το plug-in hybrid Compass 4xe εστιάζει στα χαμηλά επίπεδα θορύβου του κινητήρα όταν κινείται στο Electric mode. Το σλόγκαν είναι «Do Not Disturb» και αποτελεί το «ζουμί» της ιστορίας, ότι δηλαδή τα ζώα δεν ταράζονται όταν το SUV περνάει από δίπλα τους.