Ποιος θέλει να κρεμάσει μια συλλεκτική Lamborghini στον τοίχο του;


Πέντε έμπειροι σχεδιαστές από κάθε γωνιά του πλανήτη, δημιούργησαν ισάριθμες αφίσες για την επετειακή Lamborghini Countach LPI 800-4 oι οποίες είναι διαθέσιμες στο online shop της ιταλικής φίρμας.

  • 23/12/2021

H Lamborghini  παρουσίασε την πέμπτη και τελευταία αφίσα που συμπληρώνει τη συλλεκτική συλλογή για την Countach LPI 800-4 και την απεικονίζουν με μία πιο... καλλιτεχνική προσέγγιση. Θυμίζουμε πως η παρουσίαση τού supercar έγινε τον περασμένο Αύγουστο στην Καλιφόρνια και οι 112 μονάδες που θα κυκλοφορήσουν έχουν ήδη «καπαρωθεί».

Πρόκειται φυσικά για ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο όπου η εταιρία της Sant'Agata αναβίωσε για να γιορτάσει τα 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας της Countach. Διαθέτει κινητήρα V12, 6.5 λίτρων, που παράγει 769 PS και υποβοηθείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 34 PS. Αυτό σημαίνει στην ότι η Countach LPI 800-4 μπορεί να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 2.8 sec, τα 0-200 km/h σε 8.6 sec ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 360 km/h.

Επίστρεφοντας στις αφίσες, κάθε μία φέρει διαφορετική σχεδιαστική υπογραφή, απόφαση που πήρε η Lamborghini  για να εστιάσει κάθε "χέρι" με διαφορετικό τρόπο στον μύθο που έχει χτίσει η Countach. Έτσι προέκυψαν οι προτάσεις του Πακιστανού 3D illustrator Omar Aqil, του Ρώσου Yegor Zhuldybin που ειδικεύεται στην δημιουργία ψηφιακών κολάζ, του Σουηδού Andreas Wannerstedt που φημίζεται για τις 3D δουλειές του και τέλος του Shy.Studio που εδρεύει στην Κολωνία και αναλαμβάνει project που επικεντρώνονται στα motion graphics.

Τα 5 posters είναι διαθέσιμα προς αγορά στο official store της Lamborghini έναντι 38 δολαρίων έκαστο και οι αγοραστές θα τα παραλάβουν μέσα σε κυλινδρική συσκευασία ώστε να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους κατά τη μεταφορά.