Πώς θα έμοιαζε το Mazda MX-5 σε shooting brake αμάξωμα; (photos)


H καρδιά των MX-5 fans να επιστρέψει στη θέση της. Το συγκεκριμένο δημιούργημα ανήκει στον ψηφιακό κόσμο και το εμπνεύστηκε ο desginer Sugar Chow. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: IG/ SUGAR CHOW
  • 21/8/2022

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Sugar Chow είναι ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής με έδρα την Κίνα όπου του αρέσει να πειραματίζεται και να δημιουργεί τις δικές τους προτάσεις πάνω σε δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων. Μάλιστα στην προσωπική του σελίδα στο Instagramτην οποία ακολουθούν περισσότεροι από 27.000 χρήστες, ανεβάζει τακτικά τις πρωτότυπες και ξεχωριστές δημιουργίες του.

Μία από αυτές ήρθε πριν από λίγες μέρες και αφορούσε το Mazda MX-5. Μόνο που η έμπνευσή του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα όσα γνωρίζουμε για τον ιαπωνικό θρύλο. Ο Sugar Chow αποφάσισε να επανασχεδιάσει το roadster βάζοντας το μέσα στο “κοστούμι” ενός shooting brake αμαξώματος. Πρόκειται για τον τύπο αμαξώματος που μπορεί και συνδυάζει τις αρετές ενός estate με την επιθετική σχεδίαση ενός coupe.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε μέσα από τις φωτογραφίες, το Miata έχει διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτη τη σχεδίαση στο μπροστινό μέρος, ωστόσο από αυτό το σημείο και μέχρι πίσω... έχουν έρθει τα πάνω κάτω! Οι μπροστινές κολώνες έχουν πάρει κλίση και αγκαλιάζουν αρμονικά την οροφή, στο τελείωμα της οποίας υπάρχει μια μικρή αεροτομή.

Παράλληλα, μέσα από τις εικόνες μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει χώρος για να μπει επιβάτης πίσω από την μπροστινή σειρά καθισμάτων, ενώ θα πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο ότι ο χώρος των αποσκευών, με τη νέα σχεδίαση αναβαθμίζεται και μπορεί να χωρέσει περισσότερα από τα 120 lt της έκδοσης του πραγματικού κόσμου.

Από εκεί και πέρα τα φωτιστικά σώματα έχουν διατηρήσει το σχήμα τους και στο πίσω μέρος έχει προστεθεί ένας διακριτικός διαχύτης όπου στις άκρες του ξεπροβάλλουν δύο ζευγάρια με τις απολήξεις της εξάτμισης.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως η έμπνευση του Sugar Chow δεν πρόκειται ποτέ να βρει τον δρόμο προς την παραγωγή και θα παραμείνει ένα πολύ "ενδιαφέρον" ψηφιακό δημιούργημα. Άλλωστε, η Mazda έχει δείξει πως σε ότι αφορά το MX-5 προσπαθεί να μένει πιστή στις ρίζες του μοντέλου και οι οποίες ευθύνονται για το σκληροπυρηνικό κοινό που έχει δημιουργήσει μέσα από τις 4 γενιές του.

Πηγή: IG/ Sugar Chow