Προ των πυλών το baby Land Rover Defender


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, τα στελέχη της Jaguar Land Rover προγραμματίζουν την κατασκευή ενός καινούργιου μοντέλου το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Defender.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/11/2020

Όπως δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό «What Car?», τα στελέχη της Jaguar Land Rover αποφάσισαν τη δημιουργία ενός καινούργιου μοντέλου το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το νέο Defender, κάτι που θα το κάνει προσιτότερο για τους υποψήφιους αγοραστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί η ονομασία του νέου αυτοκινήτου η οποία ενδεχομένως να είναι ένα όνομα που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από την εταιρεία. Ωστόσο, έχει επιβεβαιωθεί ότι αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2022.

Στα σκίτσα που συνοδεύουν το άρθρο, φαίνεται ότι το αμάξωμα θα είναι είτε τρίθυρο, είτε πεντάθυρο, κατά το πρότυπο του Defender.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρου.

Αρχικά, το καινούργιο μοντέλο θα διατίθεται ως δικίνητο, με τη ροπή να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, και αργότερα θα αρχίσει να πωλείται και η τετρακίνητη έκδοσή του.

Αυτή, θα έχει την Plug-in Hybrid εκδοχή του κινητήρα η οποία αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 200 PS και ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε, επίσης: Κλασικά Land Rover με μηδενική εκπομπή ρύπων!

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να διαβάζετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν