Το επιβλητικό νέο Lexus LX είναι εδώ!


Η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus βασίζεται στο νέο Toyota Land Cruiser και δεν θα μπορούσε να πιο επιβλητική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 14/10/2021

Η εμφάνιση του νέου Lexus  LΧ είναι αν μη τι άλλο επιβλητική. Η τεράστια τραπεζοειδής μάσκα δε χρειάζεται συστάσεις και στην περίπτωση του μεγάλου SUV της Lexus  δεν έγιναν εκπτώσεις στο μέγεθος. Η σιλουέτα του νέου , αν εξαιρέσουμε το εμπρός μέρος και τη γνώριμη εμφάνιση από άλλα μοντέλα της πολυτελούς ιαπωνικής μάρκας, ακολουθεί το γνώριμο ύφος του Toyota Land Cruiser, με το οποίο και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία.

Η βάση του μεγάλου SUV της Lexus  είναι το καινούργιο πλαίσιο GA-F, που έχει μειώσει το βάρος κατά 200 κιλά. Η γκάμα των κινητήρων του νέου Lexus  LX αποτελείται από δύο ολοκαίνουριους V6 με διπλά turbo. Ο ένας είναι βενζίνης 3,5 λίτρων με απόδοση 415 ίππων και 650 Nm ροπής και ο δεύτερος είναι diesel με 3,3 λίτρων, ισχύος 299 ίππων και 700 Nm ροπής. Αμφότεροι συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και φυσικά τετρακίνηση. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2.850 χιλιοστά και φυσικά υπόσχεται κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό.

Το εσωτερικό βέβαια εννοείται ότι ξεχειλίζει από πολυτέλεια με άφθονη χρήση δέρματος σε όλες τις επιφάνειες. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες, η μεγαλύτερη με διαγώνιο 12,3 ιντσών στο κέντρο για το σύστημα infotainment και μια δεύτερη 7,0 ιντσών τοποθετημένη πιο χαμηλά στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα κλιματισμού.

Στην πρώτη προβάλλεται εκτός των άλλων λειτουργιών και η εικόνα από το νέο Multi-Terrain Monitor για κίνηση εκτός δρόμου, μέσα από τέσσερις κάμερες περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, στην κορυφαία έκδοση, όλα τα καθίσματα είναι ανεξάρτητα και τα πίσω μπορούν να ανακλιθούν μέχρι και κατά 48 μοίρες, δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο για τα πόδια που φτάνει μέχρι και 1.100 χιλιοστά. Στην πίσω σειρά καθισμάτων υπάρχει δε και μία ακόμα κεντρική κονσόλα με άλλη μία οθόνη αφής, από την οποία γίνεται ο έλεγχος πολλών λειτουργιών, όπως των αναδιπλούμενων καθισμάτων και του κλιματισμού.