To FIAT Panda παραμένει στην παραγωγή ως το 2026


Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σωματίου εργαζομένων στο εργοστάσιο της FIAT στο Pomigliano d'Arco η παρούσα γενιά τού Panda θα κατασκευάζεται ως το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/3/2022

Η τρίτη γενιά τού Panda παρουσιάστηκε το 2011 και εξακολουθεί να παραμένει στην παραγωγή χωρίς ουσιαστικές δομικές αλλαγές έκτοτε, παρά μόνο αισθητικές και αναφορικά με την επικαιροποίηση των κινητήρων του και του εξοπλισμού του.

Το εμβληματικό όχημα πόλης της FIAT διατηρεί τα βασικά κατασκευαστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα οχήματα της ιταλικής εταιρείας και παραμένει «αειθαλές» για τα δεδομένα της σύγχρονης Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν και έχουν ανακοινωθεί σχέδια για τον αναντικατάστατή του, το παρόν μοντέλο θα εξακολουθήσει να παράγεται ως το 2026, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο των εργαζομένων της FIAT. Το Panda κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Pomigliano d'Arco, ή Stellantis Pomigliano όπως ονομάζεται πλέον.

Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν της Alfa Romeo και εκεί θα κατασκευάζεται η Tonale. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου αλλά και οι θέσεις εργασίας σε αυτό, τα στελέχη της Stellantis αποφάσισαν να εξακολουθήσουν την παραγωγή και του Panda.

Οι πωλήσεις του μοντέλου ικανοποιούν ακόμα τους ανθρώπους της FIAT Chrysler Automobiles (και του Ομίλου Stellantis, φυσικά), καθώς πέρυσι έφτασαν σχεδόν τις 130.000, συνολικά. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο αντικαταστάτης του Panda αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στο χρονοδιάγραμμα, ως τότε. Ωστόσο, η παρούσα γενιά του θα συνεχίσει να παράγεται για αγορές εκτός Ευρώπης.