Το Subaru Impreza WRX STI του Richard Hammond πάει στο... συνεργείο (photos-video)


Ο Richard Hammond «στέλνει» το Subaru Impreza WRX STI του  για επισκευές, καθώς το όχημα φέρει αρκετά... «παράσημα» από τις παγωμένες εξορμήσεις του Βρετανού και των συμπαρουσιαστών του στο τελευταίο επεισόδιο του The Grand Tour.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DRIVE TRIBE
  • 27/11/2022

Το πρώτο επεισόδιο της 5ης σεζόν της εκπομπής The Grand Tour, που προβάλλεται στην πλατφόρμα Amazon Prime, ειναι γεγονός. Το 'A Scandi Flick' ήθελε τους τρεις πρωταγωνιστές-παρουσιαστές, Richard Hammond, Jeremy Clarkson και James May, να διασχίζουν τα παγωμένα σκηνικά των σκανδιναβικών χωρών, με τα πιο εμβληματικά, για τη γνώμη του καθενός, αυτοκίνητα ράλλυ.

Οι Βρετανοί καταφτάνουν με τα αγαπημένα τους οχήματα, με τον Richard Hammond να οδηγεί ένα Subaru Impreza WRX, τον James May ένα Mitsubishi Evo VIII, ενώ τον Jeremy Clarkson ένα Audi RS4 B7, κάνοντας τη διαφορά, ή μάλλον απογοητεύοντας τους δύο συμπαρουσιαστές του. Τώρα, μήνες μετά το πέρας των γυρισμάτων του επεισοδίου, ο Hammond επανασυνδέεται με το Impreza του, και ξεκινά τη διαδικασία... αναστήλωσής του.

Πρόκειται για το όχημα που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση εκ των τριών, καθώς η τύχη του Audi RS4 του Clarkson αγνοείται, και όλοι γνωρίζουν πως κατέληξε το Mitsubishi Evo του James May, από το οποίο βγήκε με μία βαριά διάσειση και ένα σπασμένο πλευρό.

Το 2003 Subaru Impreza WRX STI V-Limited του Hammond αγοράστηκε φυσικά από τον ίδιο, καθώς, όπως είπε, δεν μπορούσε να το αφήσει στην τύχη, και έπρεπε να το έχει στη συλλογή του. Ακόμα καλύτερα, ο Hammond χρησιμοποιεί τη δική του εταιρεία επισκευής οχημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών του συγκεκριμένου, ονόματι The Smallest Cog, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε εγχειρήματα τέτοιου είδους.

Παρόλο που κανείς θα περίμενε η ζημιά να είναι μεγαλύτερη, ο Hammond φαίνεται να διαχειρίστηκε αρκετά καλά και με ιδιαίτερη προσοχή το Subaru του. Φέρει μία μεγάλη γρατζουνιά στο καπό, ενώ λείπουν κάποια μικρά κομμάτια του προφυλακτήρα που έσπασαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Κάποια μέρη έχουν σκουριάσει ελαφρώς, ενώ και οι προβολείς χρειάζονται επιδιόρθωση και ξεθόλωμα.

Η The Smallest Cog θα αφαιρέσει το αυτοκόλλητο livery της Martin(i) Racing, επαναφέροντας το Impreza πίσω στο αυθεντικό του μπλε χρώμα. Το πλάνο είναι το όχημα να επιστρέψει στην αρχική του μορφή, καθώς πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο JDM που εισήχθη από την Ιαπωνία στο Ην. Βασίλειο.

Ο Richard Hammond μιλά εκτενώς για το αγαπημένο του αυτοκίνητο ράλλυ, και για τους λόγους που τον έκαναν να το προσθέσει στη συλλογή του: