Το Suzuki Jimny απέκτησε ειδική έκδοση... ρινόκερου!


Το αγαπημένο μοντέλο συνεχίζει να ομορφαίνει, μέσω της νέας, περιορισμένης παραλλαγής, Rhino Edition, που θυμίζει τις εκδόσεις 2ης γενιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FACEBOOK/Suzuki Cars Malaysia
  • 19/6/2023

Μπορεί το Suzuki Jimny να διατίθεται αποκλειστικά ως επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη, προκειμένου να κρατηθεί «χαμηλά» ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων της γκάμας της ιαπωνικής μάρκας, ωστόσο μακριά από τη Γηραιά Ήπειρο συνεχίζει να γνωρίζει «μεγάλες στιγμές».

Έτσι, μετά την 5θυρη εκδοχή του που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023 και την εντυπωσιακή συλλεκτική έκδοση Heritage για την Αυστραλία, ήρθε η σειρά για μια νέα ειδική έκδοση, αυτή τη φορά στη Μαλαισία.

Πρόκειται για το Suzuki Jimny Rhino Edition, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίγραφα και χαρακτηρίζεται από μία σειρά διακριτών εξωτερικών στοιχείων. Η αρχή γίνεται με το χρώμα του αμαξώματος, βαμμένο σε απόχρωση Pure Pearl White με κόκκινες, γκρι και μαύρες λεπτομέρειες στο καπό και στο πλάι.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας ρινόκερος - εξ’ ου και το Rhino - στο κάλυμμα του εφεδρικού τροχού και πάνω από το λογότυπο Jimny στην πόρτα. Επιπλέον, εκτός των χρωματιστών αυτοκόλλητων, υπάρχουν γυαλιστερά χρωμιωμένα καπάκια καθρεπτών, μια ρετρό μάσκα κληρονομιάς, πιο έντονα μαρσπιέ σε στιλ αλουμινίου, κόκκινοι λασπωτήρες, αεροδυναμικά στοιχεία και προστατευτικό κάλυμμα για το διαφορικό.

Η ειδική έκδοση διατηρεί τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 L που αποδίδει 102 PS και 130 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται (κατ’ επιλογήν) σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση «Rhino Edition» δεν συναντάται για πρώτη φορά σε ένα Jimny. Ένα πολύ παρόμοιο μοντέλο διατίθεται ήδη στη Νότια Αφρική. Οι αναφορές στον ρινόκερο προέρχονται από το 1982 όταν η δεύτερη γενιά Jimny (SJ) εκτέθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μπέρμιγχαμ. Το μοντέλο είχε σχεδιασμένο ένα ρινόκερο στο κάλυμμα της ρεζέρβας και οι διανομείς του εμπνεύστηκαν από αυτό και το «μετέτρεψαν» σε λογότυπο, για να συμβολίσουν την αντοχή και την αξιοπιστία του.

Η τιμή του Jimny Rhino Edition στη Μαλαισία ανέρχεται στις 35.000 ευρώ, ενώ η Naza Eastern Motors, εισαγωγέας της Suzuki στη χώρα, δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες της «απλής» έκδοσης του Jimny να το μετατρέψουν σε Rhino Edition με κιτ που κοστολογείται περίπου 3.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, βέβαια, θα χάσει το χαρακτηριστικό της περιορισμένης έκδοσης.