Volkswagen Golf: Τα επίσημα σκίτσα αποκαλύπτουν τη σχεδίασή του (video-photos)


Λίγα 24ωρα πριν την παρουσίαση του νέου Golf, αποκτάμε ξεκάθαρη εικόνα για τη σχεδίαση της facelift έκδοσης, αλλά και μια πρώτη γεύση για το GTI.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: INSTAGRAM/ANDREAS MINDT
  • 22/1/2024

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του νέου Volkswagen Golf έχει ξεκινήσει. Η γερμανική φίρμα έχει τονίσει επίσημα ότι θα το παρουσιάσει στα τέλη του μήνα, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερες από 48 ώρες, μιας και η μεγάλη ημέρα θα είναι η Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Στην έκθεση CES 2024, η VW έδειξε σε όλους μας ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της έκδοσης GTI, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ κοντά σε έκδοση παραγωγής». Λίγη ώρα αργότερα, μέσω του συστήματος πολυμέσων του εκθέματος, είδαμε τις πρώτες εικόνες του αμαξώματος χωρίς το καμουφλάζ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των Γερμανών, Andreas Mindt, φρόντισε να αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Instagram σκίτσα από την πολυαναμενόμενη facelift εκδοχή του Golf και μάλιστα σε «βασική» - και όχι GTI - έκδοση.

Από τα σκίτσα είναι εμφανές ότι το εμπρός τμήμα είναι σαφώς πιο «επιθετικό», ενώ ο προφυλακτήρας διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέα, οριζόντια, σχεδιαστικά στοιχεία. Ανανεωμένα είναι τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα, κυρίως στα εσωτερικά γραφικά τους, ενώ ανάλογες διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στον πίσω προφυλακτήρα.

Επιπλέον, ο Mindt προχώρησε και σε «αποκάλυψη» της GTI έκδοσης, ζητώντας από το κοινό να «επιλέξει» αν προτιμά την εκδοχή με το κόκκινο χρώμα ή το «απλό» σκίτσο που ανήρτησε. Τη συγκεκριμένη δημοσίευση «υποστήριξε» και η Volkswagen με ένα σχετικό video, στην περιγραφή του οποίου επισημαίνει ότι το Golf GTI δεν είναι ένα sportscar για όλους, αλλά για καθημερινή χρήση. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα σκίτσα αφορούν concept έκδοσή του.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το νέο Golf θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG), θα έχει ενσωματωμένο ChatGPT, ενώ στο εσωτερικό θα «επιστρέψουν» φυσικοί διακόπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Το Volkswagen Golf GTI αποκτά ηλεκτρική έκδοση - Πότε παρουσιάζεται

Παραδόθηκε στους νέους κατόχους το πιο ακριβό VW Golf στην ιστορία – Έγινε sold out σε μόλις 8 λεπτά!

Golf R 333 Limited Edition: Η «καυτή» έκδοση με τους 333 PS! (photos)