Audi Activesphere: Η σειρά Sphere αποκτά νέο μέλος (photo)


Η Audi teasάρει το νέο μέλος της οικογένειας "Sphere" που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στην επόμενη χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 22/8/2022

Η Audi έδωσε στο φως μία φωτογραφία - teaser για το τέταρτο μέλος της «sphere» οικογένειάς της, το Activesphere. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό και αυτόνομο concept μοντέλο θα προσφέρει ανέσεις στην οδήγηση, εξασφαλίζοντας έναν «ενεργό τρόπο ζωής, εντός και εκτός δρόμου».

Το Activesphere έρχεται να προστεθεί στον στόλο concept cars της Audi, φέροντας τη χαρακτηριστική sphere ονομασία, μετά το δίθυρο Skysphere grand tourer, το Grandsphere sedan, και το Urbansphere minivan. H πλήρης αποκάλυψη αναμένεται στις αρχές του 2023, με την εταιρεία να προσφέρει στους ακολούθους της μια πρώτη γεύση.

Πρόκειται για μία φωτογραφία με σκιές και σκοτεινά χρώματα, όπως συνηθίζουν πολλές εταιρείες πριν την αποκάλυψη των μοντέλων τους.

Το Activesphere δε μοιάζει με SUV, καθώς το αμάξωμά του δείχνει λεπτό, και θυμίζει περισσότερο Sportback ή Coupe. Στο μπροστινό μέρος φέρει την απλουστευμένη έκδοση της μάσκας sphere, όπως και παρόμοια LED φωτιστικά σώματα. Το πίσω μέρος, όσο είναι ορατό, έχει κάτι από Porsche Taycan, με την ενιαία μπάρα φωτός να αποτελεί το στοιχείο-κλειδί για αυτή τη σύγκριση.

Η Audi δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά όμως έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο της Audi όσον αφορά τα συστήματα αυτονομίας.

Κρίνοντας από τα υπερμεγέθη ελαστικά το Activesphere είναι ένα αυτοκίνητο ιδανικό για οδήγηση εκτός δρόμου και αναμένεται να έχει πάνω από έναν ηλεκτροκινητήρα, με την κίνηση να μοιράζεται σε όλους τους τροχούς.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές από ξένα μέσα που θέλουν το Activesphere να δέχεται το ίδιο πακέτο με το Grandsphere και το Urbansphere, με έναν διπλό ηλεκτροκινητήρα 710 PS και 960 Nm ροπής, αλλά και μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh με αυτονομία περίπου 750 km.