Αυτή είναι η τιμή του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού Peugeot 3008 στην Ισπανία


Δείτε την τιμή, αλλά και τον εξοπλισμό της παρθενικής, αμιγώς ηλεκτρικής, έκδοσης του δημοφιλούς SUV της γαλλικής φίρμας στην αγορά της Ισπανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 22/11/2023

Το πρώτο ηλεκτρικό 3008 στην ιστορία της Peugeot παρουσιάστηκε, σε… δύο δόσεις μάλιστα, από τη γαλλική φίρμα στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου και πλέον ήρθε η ώρα για να γίνει γνωστή η τιμή του, έστω στην αγορά της Ισπανίας.

Αν και στην επίσημη παρουσίασή του, η Stellantis έκανε γνωστό ότι οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2024, ήδη στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου γνωστοποιήθηκε το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος για να το αποκτήσει.

Μάλιστα, οι Ισπανοί ανακοίνωσαν και την τιμή της ήπιας υβριδικής έκδοσης Hybrid 136 e-DCS6, για την οποία ωστόσο ξέρουμε αναλυτικά τις τιμές όλων των εξοπλιστικών εκδόσεων στην Ελλάδα και μπορείτε να τις δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Επιστρέφοντας στο e-3008, το fastback SUV που θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της πόλης Sochaux στη Γαλλία, γνωρίζαμε ήδη ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Allure και GT. Στην Ισπανία έγινε γνωστή η τιμή μόνο της πρώτης εκ των δύο εκδόσεων.

Στο βασικό εξοπλισμό της περιλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών,  LED προβολείς και φώτα ημέρας, αισθητήρας βροχής, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με έλεγχο μέσω κάμερας και ραντάρ, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με ρύθμισε σε ύψος και βάθος, κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Στην «καρδιά» της συγκεκριμένης, προσθιοκίνητης, έκδοσης βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 213 PS και 343 Nm και συνδυάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 73 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 525 km. H Peugeot έχει κάνει γνωστό ότι θα υπάρξει και έκδοση Long Range με μπαταρία 98 kWh και αυτονομία 700 km, όπως και τετρακίνητη Dual Motor με συνολική ισχύ 326 PS και ροπή 343 Nm από τον εμπρός και 166 Nm από τον πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Η τιμή της προσθιοκίνητης έκδοσης Allure των 213 PS και 343 Nm, με την μπαταρία των 73 kWh στην Ισπανία είναι 48.160 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Test Drive: Peugeot 408 Plug-in 225PS GT - Ένα πανίσχυρο premium crossover με γαλλική φινέτσα

Peugeot: Ο «οδικός χάρτης» για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας

Στην Ελλάδα το νέο ήπια υβριδικό Peugeot 5008 - Δείτε την τιμή του (πίνακας - εκδόσεις)