Δείτε LIVE την παρουσίαση της ηλεκτρικής Rolls-Royce Spectre (video)


Η 18η Οκτωβρίου 2022 είναι μια σημαντική μέρα για την Rolls-Royce αφού θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της. Δείτε ζωντανά την επίσημη παρουσίαση.  

  • 18/10/2022

Η αλήθεια είναι ότι το να παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο στη γκάμα της Rolls-Royce δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Μάλιστα από τη στιγμή που μιλάμε για την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση τότε πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία των Βρετανών.

H πρώτη επίσημη επιβεβαίωση για την κυκλοφορία της Rolls-Royce Spectre ήρθε σχεδόν πριν από έναν χρόνο δια στόματος του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Torsten Müller-Ötvös ο οποίος δήλωσε:

«Πρόκειται για την πιο σημαντική μέρα στην ιστορία της Rolls-Royce από την 4η Μαΐου του 1904. Εκείνη τη μέρα, οι ιδρυτές μας, Charles Rolls και Sir Henry Royce, συναντήθηκαν για πρώτη φορά και συμφώνησαν να δημιουργήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου».

Στο διάστημα που μεσολάβησε είδαμε αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις εξαντλητικές δοκιμές του πρωτότυπου, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις σχεδιαστικές προσπάθειες ανεξάρτητων designers να αποτυπώσουν την σχεδίασή της, ενώ ρίξαμε κλεφτές ματιές και στο εσωτερικό της το οποίο αναμένεται άκρως εντυπωσιακό, όπως άλλωστε συνηθίζει η εταιρεία στα μοντέλα της.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η Rolls-Royce Spectre δεν θα πάρει τον εύκολο δρόμο της πλατφόρμας CLAR από τα EV της BMW αλλά θα χρησιμοποιήσει το αρθρωτό χωροδικτύωμα αλουμινίου «Architecture of Luxury» που έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, εκτός από τους V12 κινητήρες.

Αυτή η πλατφόρμα αναμένεται να υποστηρίξει όλα τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Rolls-Royce, αφού όπως έχει γίνει γνωστό μετά την Spectre στην... πρίζα θα μπουν οι Phantom, Cullinan και Ghost.

Από εκεί και πέρα ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το σύστημα μπαταριών (λέγεται ότι θα ζυγίζει 700 kg) αλλά και για την ισχύ του μοντέλου, στοιχεία που θα αποκαλυφθούν πλήρως μέσα σε λίγες ώρες.

Η παρουσίαση της Rolls-Royce Spectre είναι προγραμματισμένη για τις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης 18/10 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε LIVE στο παρακάτω video…