Ford Mustang Mach-E: Εξαιρετικές επιδόσεις στις δοκιμές πλάγιων συγκρούσεων (video)


Η Ford Mustang Mach-E δοκιμάστηκε από το Ινστιτούτο Ασφαλείας στους Αυτοκινητοδρόμους (IIHS), με το ηλεκτρικό μοντέλο να αποσπά εξαιρετική βαθμολογία στα crash tests. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: IIHS
  • 5/10/2022

Το Ινστιτούτο Ασφαλείας στους Αυτοκινητοδρόμους (IIHS) έβαλε δύσκολα στη Ford Mustang Mach-E, καθώς δοκιμάστηκε με ένα από τα πιο δύσκολα πρωτόκολλα δοκιμών πλάγιων συγκρούσεων που έχει δημιουργήσει ποτέ, με την Mach-E να καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Mach-E παρουσίασε πολύ καλή στήριξη του κεφαλιού, ενώ οι αισθητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος  τραυματισμού γενικά. Αντιθέτως, οι ίδιοι αισθητήρες παρουσίασαν σχετικά αυξημένο κίνδυνο για τραυματισμό στον κορμό, γεγονός το οποίο έκανε την επιτροπή να χαμηλώσει λίγο τη συνολική βαθμολογία.

Ένα ακόμα στοιχείο που μείωσε τη βαθμολογία της εξηλεκτρισμένης Mustang ήταν το γεγονός ότι η αριστερή πίσω πορτα άνοιξε μερικώς κατά τη σύγκρουση, και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την αποβολή ενός επιβάτη από το αυτοκίνητο σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σημείωσε η επιτροπή του ινστιτούτου.

Έτσι, η Mustang Mach-E απέσπασε 'Αποδεκτή' βαθμολογία, μία βαθμίδα κάτω από την προηγούμενή της βαθμολογία, η οποία ήταν 'Καλή'. Βέβαια, καλό είναι κανείς υπόψιν του ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές αποτελούν τις πιο αναβαθμισμένες και αυξημένες σε δυσκολία που έχουν χρησιμοποιηθεί από το Ινστιτούτο. Το βάρος της μπαριέρας έχει αυξηθεί από τα 1.497 kg σε 1.905 kg, ενώ η ταχύτητά της αυξήθηκε από τα 50 km/h στα 60 km/h. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγεται 82% περισσότερη ενέργεια, η οποία φυσικά εκτονώνεται πάνω στο εκάστοτε αυτοκίνητο.

Το Subaru Outback ήταν το μόνο εκ των 7 οχημάτων που δοκιμάστηκαν, που πήρε 'Καλή' βαθμολογία, ενώ τα  Hyundai Sonata και Volkswagen Jetta απέσπασαν 'Αποδεκτή' βαθμολογία, όπως βέβαια και η Ford Mustang Mach-E. Το Honda Accord κρίθηκε 'Οριακό', όσον αφορά την ασφάλειά του, ενώ τα Chevrolet MalibuNissan Altima, και Toyota Camry πήραν 'Κακή' βαθμολογία.

Το νέο πρωτόκολλο του IIHS έχει εισάγει το νέο σύστημα βράβευσης Top Safety Pick, το οποίο επιβραβεύβει τα οχήματα που αποσπούν υψηλές βαθμολογίες, δηλαδή, 'Αποδεκτή', 'Καλή', 'Αυξημένη' και 'Ανώτατη'.

Δείτε τις δοκιμές: