Η XPeng επεκτείνει τον στόλο της και «κυνηγά» την Tesla


Ο «πόλεμος» μεταξύ των εταιρειών για το καλύτερο, πιο οικονομικό και με τη μεγαλύτερη αυτονομία ηλεκτρικό όχημα είναι εδώ, με την XPeng να θέλει να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: XPENG
  • 30/8/2022

Η XPeng Motors επεκτείνεται για ακόμα μία φορά προσθέτοντας δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα στον κατάλογό της, που μάλιστα θα καταφτάσουν μέσα στο 2023, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Brian Gu.

Ο Gu δήλωσε ότι τα δύο οχήματα θα ανήκουν στις B και C κατηγορίες, αντίστοιχα. Το πρώτο εκ των δύο, αυτό της B κατηγορίας, θα στοχεύσει, σύμφωνα με τον ίδιο, να ανταγωνιστεί τις πωλήσεις του Tesla Model Y. Η εταιρεία ήδη έχει κυκλοφορήσει ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας, το XPeng P7, και αναμένει το νέο της SUV να κατακτήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό από αυτό.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα της XPeng που θα ανήκει στη C κατηγορία, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται επίσης για SUV, πιο κοντά στη φιλοσοφία του νέου G9 SUV της εταιρείας. 

«Με δεδομένο την υψηλή ποιότητα και την τοποθέτηση στην κατηγορία μεγάλου μεγέθους, ο αριθμός παραγωγής ενδέχεται να είναι περιορισμένος, όσον αφορά τη συνεισφορά,» είπε ο Gu για το νέο μοντέλο της C κατηγορίας. «Αλλά και πάλι, θα στοχεύσουμε ένα τελείως νέο τμήμα που δεν καλύπταμε πριν.»

Η κινεζική start-up εταιρεία φαίνεται να κάνει συνεχώς βήματα προς την παγκόσμια αγορά, έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ξεπερνώντας τον Ιούνιο το κατώφλι των 200.000 οχημάτων που έχουν παραχθεί, μόλις λίγους μήνες αφού «έσπασε» το φράγμα των 100.000, κατόρθωμα που χρειάστηκε περίπου 3 χρόνια.

Η XPeng έχει μετακινήσει τις πωλήσεις της και στην Ευρώπη, με κύριους άξονες τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία, με το XPeng P5 να είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που λανσάρεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 210 PS και 310 Nm ροπής, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του ανέρχεται στα 66 kWh.