Hyundai Ioniq 5 N: Ανακοινώθηκε η τιμή του στην Ισπανία - Πότε έρχεται στην Ελλάδα


Το πρώτο «καυτό» ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai N απέκτησε τιμή στην Ισπανία, εν αναμονή της άφιξής του στην ελληνική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTOR EUROPE
  • 22/2/2024

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5 N, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του βραχίονα επιδόσεών της. Πλέον, το «καυτό» μοντέλο N απέκτησε τιμή στην Ισπανία, λίγους μήνες πριν την έλευσή του στην ελληνική αγορά.

Το τετρακίνητο Ioniq 5 N διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με αποτέλεσμα να προκύπτει συνολική ισχύς 650 PS και ροπή 770 Nm (αμφότερα τα νούμερα με ενεργοποιημένο το N Grid Boost που διαρκεί 10 sec.) Σε «ήπια» μορφή, η ισχύς ανέρχεται σε 609 PS και η ροπή σε 740 Nm.

Ως αποτέλεσμα, το βάρους 2.660 kg hatchback χρειάζεται μόλις 3,4 sec. για τα 0-100 km/h, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 260 km/h. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 84 kWh υποστηρίζει φόρτιση 239 kW σε ταχυφορτιστή DC, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 18 λεπτά για να «γεμίσει» από το 10% στο 80%. Όσο για την εκτιμώμενη αυτονομία του, ανέρχεται σε 448 km, σύμφωνα με τον διαμορφωτή της ισπανικής αντιπροσωπείας.

Ο βασικός εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα πλούσιος, με τη λίστα να είναι μακροσκελής. Σε αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και ίδιας διαγωνίου οθόνη του συστήματος infotainment, head-up display, full LED προβολείς, LED πίσω φωτιστικά και DRL, φιμέ πίσω τζάμια, πανοραμική ηλιοροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, θερμαινόμενα καθίσματα (τα εμπρός και αεριζόμενα), αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, σύστημα ενεργητικής ανάρτησης, κάμερα 360 μοιρών και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας.

Η τιμή του Hyundai Ioniq 5 N στην Ισπανία είναι 78.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται διάφορες εκπτώσεις και ειδικές προωθητικές ενέργειες. Στην Ελλάδα, το «καυτό» μοντέλο αναμένεται τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και τα ηλεκτρικά έχουν... ισχύ! Δείτε το Hyundai Ioniq 5 N να «αλώνει» το Nurburgring (video)

Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Bayon - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)

Αυτό είναι το νέο Hyundai Tucson (photos)