Και τα ηλεκτρικά έχουν... ισχύ! Δείτε το Hyundai Ioniq 5 N να «αλώνει» το Nurburgring (video)


Το Hyundai Ioniq 5 N μπαίνει στο Nurburgring κι αποδεικνύει ότι και τα EV μπορούν να είναι fun to drive.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Media - Frederick Unflath, Sport Auto - YouTube
  • 18/1/2024

Η Hyundai μοιάζει να έχει βρει την απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «κάνουν την οδήγηση βαρετή, χωρίς ήχο και συναίσθημα». Μάλιστα, ένας από αυτούς είναι ο γνωστός σε όλους Mr. Bean, ο οποίος συχνά στρέφει τα βέλη του προς τα επαναφορτιζόμενα. Οι Κορεάτες από την άλλη υποστηρίζουν ότι το Ioniq 5 N είναι πραγματικά ένα fun to drive αυτοκίνητο, παρόλο που πρόκειται για ένα βαρύ, ηλεκτρικό όχημα.

Την απόλυτη δοκιμή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου του τμήματος N διεξήγε το γερμανικό περιοδικό Sport Auto και συγκεκριμένα ο οδηγός δοκιμών, Christian Gebhart, βάζοντας το στη θρυλική πίστα του Nurburgring.

Ο πολύπειρος οδηγός αγώνων ολοκλήρωσε έναν γύρο στην «Πράσινη Κόλαση» σε 7:45.59, μόλις 2,6 sec αργότερα απ' ό,τι είχε καταφέρει με την BMW M2 CS το 2020. Τότε, είχε κάνει χρόνο 7:42.99. Η τελική ταχύτητα που «έπιασε» το crossover στις ευθείες ανήλθε στα 262 km/h.

Για τη δοκιμή, το EV της Hyundai εξοπλίστηκε με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, ενώ η M2 φορούσε ένα σετ Michelin Pilot Sport Cup 2. Μπορεί η επίδοση της BMW να είναι καλύτερη, όμως το Ioniq 5 N είναι μία εξαιρετική προσπάθεια από την κορεατική εταιρεία να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό ηλεκτρικό μοντέλο που αγγίζει τα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης ενός οχήματος με θερμικό κινητήρα.

Όλα δείχνουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για τη Hyundai. Το επερχόμενο Ioniq 6 N αναμένεται να έρθει με ακόμα περισσότερη ισχύ κι ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, και γιατί όχι, έναν καλύτερο χρόνο στο Nurburgring Nordschleife. Εκτός αυτού, λέγεται ότι η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο μικρό «καυτό» EV, που θα έχει την υπογραφή του τμήματος N και θα κάνει τις υψηλές επιδόσεις προσβάσιμες σε μεγαλύτερο κοινό.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hyundai Ioniq 6: Μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (LIVE PHOTOS)

To νέο Hyundai Ioniq 5 βγήκε στους δρόμους - Οι διαφορές από την τρέχουσα έκδοση (photos)

Η Hyundai Ν αλλάζει τα δεδομένα και δίνει carbon ζάντες στον… λαό!