Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Bayon - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)


Η Hyundai παρουσίασε τη facelift έκδοση του Bayon, του πρακτικού B-SUV που αποκτά νέα σχεδίαση και ανανεωμένο εσωτερικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTOR EUROPE
  • 18/1/2024

Το είχαμε δει πριν από αρκετούς μήνες να δοκιμάζεται, καμουφλαρισμένο ασφαλώς, σε δημόσιους δρόμους και πλέον έφτασε η ώρα της αποκάλυψής του. Ο λόγος για το νέο Hyundai Bayon, το οποίο παρουσιάστηκε από τους Νοτιοκορεάτες το πρωί της Πέμπτης (18/1) και αναμένεται στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο.

Πρόκειται για τη facelift έκδοση της 1ης γενιάς του πρακτικού crossover, η οποία μετά από 3 χρόνια δέχθηκε το απαραίτητο φρεσκάρισμα για να παραμείνει ανταγωνιστική στην απαιτητική και «δύσκολη» κατηγορία των B-SUV. Το νέο Bayon προσφέρει ευρύχωρο και ανανεωμένο εσωτερικό, μεγάλο χώρο αποσκευών, διαθέτει νέα, στιβαρή, σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας.

Στο εμπρός τμήμα, μια φωτεινή μπάρα LED για τα φώτα ημέρας έχει ενσωματωθεί, δημιουργώντας τη φωτεινή «υπογραφή» Seamless Horizon της φίρμας. Ανασχεδιασμένος είναι τόσο ο εμπρός προφυλακτήρας όσο και η μάσκα, η οποία ανοίγει στο κάτω μέρος, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια πιο «τολμηρή» και στιβαρή εμφάνιση.

Ανάλογες σχεδιαστικές παρεμβάσεις υπάρχουν και στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ τα φώτα έχουν σχήμα βέλους. Τέλος, στην γκάμα προστέθηκαν και νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 17 ιντσών. Συνολικά οι σχεδιαστικές γραμμές, οι γωνίες και τα τριγωνικά σχήματα τονίζουν το πλάτος του νέου Bayon και δημιουργούν μια μοντέρνα εμφάνιση.

Το αμάξωμα είναι διαθέσιμο σε 9 χρώματα, τέσσερα εκ των οποίων είναι νέα. Πρόκειται για τα Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl. Επιπλέον, υπάρχει προαιρετικά διαθέσιμη διχρωμία οροφής, σε μαύρο Phantom Black χρώμα, η οποία συνδυάζεται με αρκετά χρώματα.

Στο εσωτερικό, συναντά κανείς προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και νέες τεχνολογίες, με αναβαθμισμένες λειτουργίες και δυνατότητα Over-the-Air ενημερώσεων για τους χάρτες. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη LCD 4,2 ιντσών, ενώ στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει επίσης και οθόνη Audio Visual Navigation 10,25 ιντσών.

Προαιρετικά διατίθεται και ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών με δυνατότητα διαμόρφωσης των γραφικών ανάλογα με τα drive modes. Επίσης, μπορεί κανείς να έχει στη διάθεσή του Apple CarPlay και Android Auto και ασύρματη φόρτιση smartphone.

Οι επιβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τρεις θύρες USB (δύο USB-C και μία USB-A), με δυνατότητα σύνδεσης του τηλεφώνου στο σύστημα infotainment. Όσο για το premium ηχοσύστημα Bose διαθέτει 8 ηχεία και subwoofer.

Αναβαθμισμένος είναι και ο εσωτερικός φωτισμός, που πλέον διαθέτει τεχνολογία LED, ενώ υπάρχει και η επιλογή ατμοσφαιρικού φωτισμού διαφόρων χρωμάτων.

Στο νέο Bayon υπάρχει μια σειρά συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης, όπως το Lane Following Assist, το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης που εκπέμπει, αρχικά, προειδοποιητικό ήχο πριν ενεργοποιήσει, αν χρειαστεί, τα φρένα και διαθέτει σύστημα ανίχνευσης αυτοκινήτων, πεζών και ποδηλατών, αλλά και σύστημα Junction Turning, για αποτροπή σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα σε μία διασταύρωση.

Μεταξύ των προηγμένων παρεχόμενων συστημάτων είναι και το Smart Cruise Control που συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από αυτό για να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επιπλέον, υπάρχει σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου και σύστημα επιτήρησης οδηγού για να «αντιμετωπίσει» πιθανή υπνηλία ή απόσπαση της προσοχής του. Τέλος, το σύστημα eCall δεύτερης γενιάς βασίζεται στο δίκτυο 4G.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hyundai Bayon 1.2 84 PS - TEST DRIVE: Δοκιμάζουμε το crossover με εξοπλισμό λιμουζίνας

Πόσο… γκάζι κρύβει το Hyundai Bayon N;

Hyundai Ioniq 6: Μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (LIVE PHOTOS)