Τέλος το κρυφτό - Η Porsche 718 Boxster δείχνει στοιχεία της τελικής σχεδίασης (photos)


Μετά από 18μηνες δοκιμές, η νέα Porsche 718 Boxster χάνει μεγάλο μέρος του καμουφλάζ και αποκαλύπτει πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 9/2/2024

Η Porsche έχει μπει «επιθετικά» το 2024. Πρώτα παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική Macan και πριν από λίγες μέρες τράβηξε το κάλυμμα από την εντυπωσιακή Taycan.

Αν νομίζετε ότι… ξεμπέρδεψε για φέτος, κάνετε λάθος. Όπως έχουν γράψει αρκετές φορές, πλησιάζει η ώρα της ανανεωμένης 911 με τα νέα κινητήρια σύνολα, ενώ το «μενού» θα περιλαμβάνει και την ηλεκτρική 718 Boxster, ένα πρωτότυπο της οποίας συνάντησαν οι συνεργάτες μας στα χιόνια.

Είναι η δεύτερη περίοδος χειμερινών δοκιμών για το μοντέλο, το οποίο πραγματοποιεί εξαντλητικά τεστ εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. Ωστόσο, για πρώτη φορά είναι τόσο αποκαλυπτικό, καθώς διαθέτει τα φώτα παραγωγής και στις δύο άκρες του αμαξώματος, χωρίς καμουφλάζ.

Έτσι, μπορούμε να δούμε στο εμπρός μέρος τη διάταξη με τα τετραπλά LED φώτα ημέρας, που παραπέμπουν σε Taycan και Macan, αλλά και στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα παραγωγής με τη λεπτή οριζόντια μπάρα LED. Επιπλέον, η γερμανική φίρμα αποφάσισε να διώξει και την ψεύτικη απόληξη της εξάτμισης, η οποία ελάχιστους παραπλανούσε.

Ασφαλώς το καμουφλάζ δεν έχει υποχωρήσει εντελώς, υπάρχει σε διάφορα άλλα σημεία του αμαξώματος, εμποδίζοντάς μας να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα για κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα αν θα έχουν αφαιρεθεί οι παραδοσιακοί πλευρικοί αεραγωγοί του υπάρχοντος θερμικού μοντέλου.

Αν και αυτή τη φορά δεν υπήρχε η δυνατότητα για λήψεις του εσωτερικού, σε παλιότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες είχαμε την ευκαιρία να δούμε την καμπίνα της νέας ηλεκτρικής 718 Boxster. Η γερμανική φίρμα αναμένεται να προσφέρει το ηλεκτρικό μοντέλο σε διάφορες εκδόσεις μπαταρίας και ισχύος, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι θα συνυπάρχει με το θερμικό για αρκετό διάστημα.

Η παρουσίαση της ηλεκτρικής Porsche 718 Boxster αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

First Drive: Porsche 718 Spyder RS - Δοκιμάζουμε την απόλυτη Boxster

Η ηλεκτρική Porsche Cayenne δοκιμάζεται στα χιόνια - Οι πρώτες πληροφορίες (photos)

Η Porsche κρατά τις παραδόσεις και διατηρεί το manual κιβώτιο στις 911 και 718