Στην Ελλάδα το νέο Subaru Solterra - Δείτε τιμές και εκδόσεις (video-photos)


Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Subaru ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, με παράδοση εντός λίγων ημερών - Αναλυτικά οι τιμές και εκδόσεις του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUBARU Deutschland GmbH / Andre Tillmann
  • 23/11/2023

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, στις 10 Νοεμβρίου 2023, η ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας της ως επίσημη αντιπροσωπεία της Subaru στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί, παρουσία του Car and Driver, είχε γίνει γνωστό ότι για πρώτη φορά θα έρθουν στη χώρα μας τα νέα Solterra και Crosstrek (δείτε τη δοκιμή του από το Car and Driver στην Αυστρία), τα είχαν παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους. Πλέον, ήρθε η ώρα για το Solterra να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Subaru περιλαμβάνεται στο νέο τιμοκατάλογο που εξέδωσε η ελληνική αντιπροσωπεία. Το «αδερφάκι» του Toyota bZ4X είναι, μάλιστα, ετοιμοπαράδοτο εντός λίγων ημερών και είναι διαθέσιμο ως τετρακίνητο με ένα κινητήριο σύνολο και σε δύο επίπεδα εξοπλισμού.

Το τετρακίνητο Solterra διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και έκαστος αποδίδει 108 PS και 168,5 Nm ροπής. Έτσι, προκύπτει ισχύς συστήματος 218 PS, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 6,9 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh και προσφέρει αυτονομία 465 km για την εξοπλιστική έκδοση 4eXPERIENCE και 414 km για την 4Experience Plus. Υποστηρίζει φόρτιση DC 150 kW και AC 7 kW.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV (αλλά και μοντέλο) της Subaru έχει μήκος 4.690 mm, πλάτος 1.860 mm και ύψος 1.650 mm, με μεταξόνιο 2.850 mm. Η απόστασή του από το έδαφος είναι 21 cm, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει ως και τα 452 lt (άνω και κάτω χώρος φόρτωσης).

Στην έκδοση 4eXPERIENCE υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εμπρός και πίσω φώτα αλλά και προβολείς ομίχλης LED, ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα πορτμπαγκάζ, TFT LCD οθόνη 7 ιντσών πίσω από το τιμόνι και οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment και πλοήγησης, διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, paddles για τον έλεγχο του επιπέδου αναγεννητικής πέδησης, σύστημα πανοραμικής θέασης (PVM), 6 ηχεία, υφασμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, δύο θύρες USB C και πλούσια γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας.

Στην έκδοση 4eXPERIENCE Plus οι ζάντες αλουμινίου είναι 20 ιντσών, ενώ υπάρχουν επιπλέον δερμάτινα καθίσματα (συνθετικό δέρμα), θερμαινόμενο τιμόνι, 10 ηχεία Harman/Kardon, Subwoofer και ενισχυτής 8 καναλιών, ασύρματος φορτιστής, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα συνοδηγού, πίσω θερμαινόμενα καθίσματα και πανοραμική ηλιοροφή.

Οι τιμές του ηλεκτρικού Subaru Solterra στη χώρα μας έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
SOLTERRA MY 23 4eXPERIENCE AWD57.895 €
SOLTERRA MY 23 4eXPERIENCE Plus AWD61.650 €
SOLTERRA MY 23 4eXPERIENCE Plus BT AWD61.990 €
SOLTERRA MY 23A 4eXPERIENCE AWD58.500 €
SOLTERRA MY 23A 4eXPERIENCE Plus AWD62.500 €
SOLTERRA MY 23A 4eXPERIENCE Plus BT AWD62.990 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Subaru Impreza 22B STi ζει και βασιλεύει – Πού είναι ο παράδεισος των λάτρεων του μοντέλου (photos-video)

Subaru Impreza STI: Οι Ιάπωνες τράβηξαν και επίσημα το κάλυμμα στο Τόκιο (photos)

Ο θρύλος του Subaru Impreza WRX μέσα από τις τέσσερις γενιές του