VW ID. GTI Concept: Πότε φτάνει στις εκθέσεις και με ποια τιμή


Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού concept θα εισέλθει σε μια κατηγορία που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν «άδεια», όμως πλέον... πέφτουν κορμιά.

  • 4/9/2023

Το μεγάλο ραντεβού της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης έχει δοθεί αυτές τις ημέρες στο Μόναχο όπου διεξάγεται η IAA Mobility 2023. Προφανώς οι γερμανικές εταιρείες... παίζουν εντός έδρας και για αυτό διάλεξαν τη συγκεκριμένη «σκηνή» προκειμένου να τραβήξουν το κάλυμμα και να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα.

Ένα από τα αυτοκίνητα που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι το Volkswagen ID. GTI Concept με το οποίο ο κατασκευαστής γεφυρώνει το... θερμικό παρελθόν της θρυλικής ονομασίας GTΙ με το ηλεκτρικό μέλλον. Το Car and Driver βρίσκεται στο Μόναχο και μπόρεσε να δει από κοντά τη νέα πρόταση για την οποία μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες πατώντας εδώ.

Όπως έγινε γνωστό οι διαστάσεις του αυτοκινήτου που θα περάσει στην παραγωγή θα είναι πολύ κοντά σε αυτές που είδαμε στο concept και το οποίο έχει μήκος 4.1 m., πλάτος 1,84 m. και μεταξόνιο 2,6 m. Ουσιαστικά το αυτοκίνητο που είδαμε στο Μόναχο, βάσει των διαστάσεων, τοποθετείται ανάμεσα στο VW Polo και το VW Golf.

Αρχικά η έκδοση που θα κυκλοφορήσει θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που θα περνάει την κίνηση στην άσφαλτο μέσω του μπροστινού άξονα, όπως παραδοσιακά μάς έχουν συνηθίσει τα GTI μοντέλα. Εφόσον το αυτοκίνητο πετύχει τις πωλήσεις που θα θέσει ως στόχο η Volkswagen, είναι αρκετά πιθανό να δούμε και μία έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.

Προφανώς η εμπορική πορεία του μοντέλου θα κρίνει πολλά σε σχέση με την εξέλιξη που θα λάβει. Άλλωστε μιλάμε για μία κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων η οποία πριν μερικά χρόνια ήταν σχεδόν «άδεια», όμως, εσχάτως γεμίζει με αξιόλογες προτάσεις ανεβάζοντας στα ύψη τον ανταγωνισμό.

Ο Thomas Schäfer δίπλα στο Volkswagen ID. GTI Concept.
Ο Thomas Schäfer δίπλα στο Volkswagen ID. GTI Concept.

Τα Abarth 500e, MG4 Xpower είναι μερικές από τις δυνατές παρουσίες ενώ σε αυτές θα προστεθούν σύντομα η Alpine έκδοση του Renault 5 αλλά και το ηλεκτρικό MINI John Cooper Works

Σύμφωνα με δημοσίευμα του autocar.co.uk ο ισχυρός άντρας της VW, Thomas Schäfer, αποκάλυψε στο Μόναχο ότι η έκδοση παραγωγής του Volkswagen ID. GTI Concept θα παρουσιαστεί επισήμως το 2026 και θα μπει στις εκθέσεις την αμέσως επόμενη χρονιά. Όσο για την τιμή του αυτή αναμένεται να είναι κοντά στις 30.000 ευρώ.